Lipstick

Glitter lippen zijn in: zo rock je de look

Glitter lippen zijn in: zo rock je de look

Glitter lippen zijn helemaal terug. Dit hebben we grotendeels te danken aan Dior. Dit luxe beautymerk heeft namelijk een nieuwe lipstick uitgebracht waarmee je zonder geknoei met losse glitter, de glitter look kunt bereiken. Ga jij ook voor glitter lippen deze winter? Zo bereik je de look.

De trend

Glitter lippen zijn niks nieuws. Maar dankzij Dior is de look weer ontzettend populair. Dior kwam recentelijk met een vloeibare lipstick uit die je glitter lippen geeft zonder te hoeven knoeien met losse glitter. Je brengt de lipstick aan, wacht even en wrijft vervolgens je lippen samen om het glitter effect te onthullen. Het lijkt net magie! De lipstick ging viral op TikTok en veel influencers maakten er video's over. Wij zijn fan, maar we zijn niet de enigen. De lipsticks zijn zo populair dat ze vrijwel niet te krijgen zijn. Dan moeten we de look dus maar recreëren op onze eigen manier.

@theoliviasaurusrex dior beauty have released a glittery version of their rouge dior forever liquid transfer proof liquid lipstick 🤌🏻. this is the 999 sequin shade and it was £39 from the dior uk website ☺️. #rougediorforevertransferprooflipstick #diortransferproof #glitterylipstick #partyseasonmakeup #transferprooflipstick #highendbeauty #highendbeautyreview #diorbeauty #luxurybeauty #luxurymakeupreview ♬ original sound - olivia ancell

DIY glitter lippen

Wil je zelf graag de glitter lip look recreëren? Dan kun je dit doen op een aantal verschillende manieren. De eerste stap is in ieder geval om een basiskleur aan te brengen op je lippen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie rode lipstick. We raden voor deze look aan om te werken met een vloeibare lipstick die opdroogt. De eerste methode om de glitter aan te brengen is door eerst een doorzichtige gloss aan te brengen op de lippen. Pak vervolgens met een plak oogschaduwkwastje de glitter op en druk dit voorzichtig op je lippen. De lipgloss dient als een soort lijm voor de sparkles. Hiermee krijg je een dramatischere glitter lip, perfect voor feestjes. Ga je liever voor een wat subtielere look? Dan kun je ook wat lipgloss mengen met je glitter voordat je dit aanbrengt op je lippen. Tot slot kun je ervoor kiezen om wimperlijm aan te brengen op je lippen. Wees hier erg voorzichtig mee en wrijf je lippen niet op elkaar terwijl je lijm droogt. Je wil de lijm namelijk niet in je mond krijgen. Zodra de lijm doorzichtig en plakkerig is kun je met een platte ooschaduwkwast je glitter aanbrengen. Hierdoor krijg je een meer matte glitterlook en kun je gerichter werken. Voordat je een van deze looks uitprobeert raden we aan om je lippen goed te scrubben zodat er geen losse velletjes te zien zijn.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top