Gezichtsverzorging

Kokosolie gebruiken op je huid: wanneer doe je het wel en wanneer niet?

Kokosolie gebruiken op je huid: wanneer doe je het wel en wanneer niet?

Kokosolie, als je van skincare houdt, zie je het waarschijnlijk overal. Je gebruikt het voor veel dingen en daardoor is het logisch dat het zo populair is. Maar wanneer kun je het nou wel gebruiken en wanneer beter niet? Wij leggen het uit.

De voordelen van koksolie

Kokosolie is een populair product om te gebruiken voor de huid, en met goede reden. Het product heeft namelijk veel voordelen. Het is ten eerste bijvoorbeeld erg hydraterend. Als je last hebt van een uitgedroogde huid, kokosolie dus echt een wondermiddel. Dit geldt voor je gezicht, je lichaam en zelfs voor je lippen. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan het dus ook goed zijn om te gebruiken wanneer je huidschade hebt opgelopen. We raden alleen niet aan om het op open wonden te gebruiken. Ontstekingsremmend is namelijk niet per se hetzelfde als steriel.

Kokosolie kan ook werken als een hele goede make-up remover. Je kan het gebruiken om make-up van je gezicht te smelten op een manier die erg mild is voor de huid. Tot slot kan kokosolie erg behulpzaam zijn voor mensen die last hebben van eczeem. Doordat het zo hydraterend is, vermindert het de symptomen van deze aandoening enorm!

De risico's van het gebruiken van kokosolie

Alle voordelen van kokosolie klinken veelbelovend! En voor veel mensen is kokosolie ook echt een heel fijn ingrediënt om toe te voegen aan hun skincare routine, maar het heeft helaas ook een aantal risico's. Ten eerste verstopt kokosolie je poriën en daardoor veroorzaakt het acne. Hierdoor raden we het gebruik van kokosolie af voor mensen met een vettige huid wiens poriën gemakkelijker verstopt raken. Krijg jij snel puistjes? Dan raden we aan om ver weg te blijven van de kokosolie. Daarnaast kan kokosolie voor allergische reacties zorgen. Ook als je niet allergisch bent voor kokos, kan dit gebeuren. Om zeker te weten of je huid het ingrediënt tolereert, raden we aan om altijd eerst een patch test te doen.

Zo gebruik je kokosolie voor je huid

Om alles even samen te vatten: we raden aan om kokosolie wel aan je routine toe te voegen als je last hebt van een hele droge huid of eczeem. We raden het gebruik ervan af voor mensen met een vettige huid of mensen die snel last krijgen van puistjes.

Wil je het gebruiken? Dan raden we aan om geen pure kokosolie op je gezicht te smeren. Gebruik in plaats daarvan skincare producten die kokosolie bevatten. Hiermee verlaag je het risico op vervelende reacties en verstopte poriën, maar kun je wel optimaal genieten van de voordelen!

Bron: Self.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top