Gezichtsverzorging

Zo zie je of je huid uitgedroogd is

Zo zie je of je huid uitgedroogd is

Het hebben van een droge huid is vervelend. Het voelt droog en strak aan en dat is niet fijn. Wanneer dit zo is, heb je misschien last van een uitgedroogde huid. Hier kan je iets aan doen! Zo zie je of je huid uitgedroogd is.

Het verschil tussen een droge huid en een uitgedroogde huid

Wanneer je huid uitgedroogd is, is er simpelweg een tekort aan water in de huid. Een droge huid heeft een tekort aan olie en talg. Alle huidtypes kunnen te maken krijgen met een uitgedroogde huid, zelfs als je een vettige huid hebt. Voor mensen met een droge huid komt het wel vaker voor. Naarmate we ouder worden, krijgen we er ook vaker last van, doordat onze huid langzamerhand steeds minder natuurlijke olie produceert en water minder goed vasthoudt. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het hebben van een uitgedroogde huid, zowel intern als extern. Je huid raakt bijvoorbeeld uitgedroogd door het gebruik van uitdrogende producten, door te lang in de zon zitten, heet douchen of zelfs het weer. De huid te veel exfoliëren is soms ook een oorzaak, net als te weinig slapen en niet genoeg water drinken.

Zo zie je of je huid uitgedroogd is

De makkelijkste en snelste manier om te zien of je huid uitgedroogd is, is door middel van een 'pinch test'. Knijp zachtjes in je huid op de bovenkant van je hand. Kijk zodra je de huid loslaat naar de manier waarop de huid weer teruggaat naar zijn normale positie. Gaat dit heel snel, dan is je huid niet uitgedroogd. Als je huid langzaam teruggaat naar z'n normale positie, is er wel sprake van uitdroging. Wanneer je huid op je gezicht strak aanvoelt, is dit ook een signaal van uitdroging. Wanneer je huid uitgedroogd is, krijg je ook meer fijne lijntjes op je huid.

Zo behandel je het

Zodra je weet dat je huid uitdroogd is, is het goed om te kijken naar de oorzaak. Gebruik je bijvoorbeeld een product dat de huid uitdroogt? Stop hier dan gelijk mee. Vermijd alle producten die je huid verder kunnen uitdrogen. Denk hierbij aan cleansers, toners en andere producten die alcohol en/of parfum bevatten. Heb je een vettige huid? Dan raden we aan om je huid te hydrateren met een product op waterbasis. Olie is hier namelijk niet het probleem. Voor een droge huid kun je allebei gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je je gezicht beschermt tegen de zon, want UV-schade zorgt ook voor uitdroging. Denk er tot slot aan om genoeg water te drinken.

Bron: InStyle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top