Lichaamsverzorging

5x manieren om je huid te beschermen tegen de kou

5x manieren om je huid te beschermen tegen de kou

Het is behoorlijk koud aan het worden in Nederland, en dat is behalve de lage temperatuur ook meteen te merken aan een droge en trekkerige huid. Maar doe het volgende en je komt met een soepel velletje de koude wintermaanden door.
 

Drink veel (water)

Winterlucht is behoorlijk droog. Het is makkelijk om gedehydrateerd te raken zonder dat je het eigenlijk doorhebt. Zorg er daarom voor dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Met ongeveer acht glazen water per dag zit je op een goede hoeveelheid. Vermijd suikerhoudende drankjes. Dit zijn stiekeme dikmakers.
 

Gebruik een crème op oliebasis

In de koudere maanden is het aan te raden om een crème op natuurlijke oliebasis te gebruiken. Dit creëert een barrière tussen de huid en de buitenlucht waardoor ze minder snel uitdroogt. 
 

Pak jezelf goed in

Probeer jouw (blote) huid zo min mogelijk bloot te stellen aan de kou door jezelf flink in te pakken. Draag handschoenen, een muts, warme (lagen) kleding en voorkom zo droge en gebarsten huiddelen.
 

Beperk droge lucht

Droge lucht kan leiden tot huiduitslag, schaafwonden, schilfers en huidscheuren. Probeer de luchtvochtigheid in jouw woon- en slaapkamer daarom op pijl te houden met een luchtbevochtiger of hang een bakje met water aan de radiatoren.
 

Stook niet te heet

Net als droge lucht is hete lucht ook funest voor de huid. Zet de verwarming daarom niet op een al te hoge stand. Een grote overgang van koud naar warm is overigens ook niet goed voor de gezondheid. 

Heb jij nog een goede tip om de huid te beschermen tegen de kou? Laat het ons hieronder weten in een comment!

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top