Beauty

Zo lang kun je make-up bewaren

Zo lang kun je make-up bewaren

Je kent het wel je hebt een hele make-up stash en je weet soms niet eens meer waar je het moet laten. Wat krijg je dan? Je hebt make-up waarvan je niet eens wist dat je het had. Maar hoe lang blijft make-up eigenlijk goed? Wij zochten het voor je uit.

Make-up bewaren

1. Foundation

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe lang je foundation eigenlijk goed blijft? Wij wel! Foundation op waterbasis gebruik je gemiddeld zo'n 12 maanden. Foundation op oliebasis gaan nog langer mee, namelijk 12 tot 24 maanden. Dit komt doordat olie een natuurlijk conserveermiddel is. Let er alleen wel op dat niet ieder huidtype blij wordt van make-upproducten met olie erin. Check daarom goed welke foundation bij jouw type huid past.

2. Concealer

Concealer gaat in tegenstelling tot foundation helaas iets minder lang mee. Op waterbasis is concealer ongeveer 6 maanden te bewaren. Als er olie in verwerkt zit, gebruik je hem zo'n 24 maanden. Dat geldt ook voor de concealers in de vorm van crème. Ben jij meer van de poeder? Dan zit je met deze concealer goed, want die is maar liefst 3 jaar houdbaar!

3. Poeder en blush

Laten we de poeder en de blush niet vergeten. Een favoriet van velen. Over het algemeen gaan ze ongeveer 18 maanden mee. De echt professionele poeders blijven wel tot zo'n 36 maanden goed. Mocht je het idee krijgen dat je losse poeder wat korrelig wordt tussen je vingers, dan is het tijd om deze te vervangen.

4. Mascara

En hoe zit het dan met mascara? Als je elke dag mascara gebruikt, gebruik je hem ongeveer drie maanden. Wist je dat veel mensen dit eigenlijk niet weten? Veel mensen gebruiken namelijk hun mascara jaren. Oepsie! Natte producten hebben een grote kans op bacteriën. Hier valt mascara ook onder. Vandaar de korte houdbaarheid.

5. Oogschaduw

Oogschaduw blijft net als poeder en blush ongeveer 12 tot 24 maanden goed. Ben jij meer van de vloeibare oogschaduw? Dan heb je iets minder geluk, want de houdbaarheid hiervoor is iets korter. Let vooral op de geur en kleur van de oogschaduw. Ten opzichte van toen die wel houdbaar was, is dat een verschilletje.

6. Lippenstift

Je favoriete lippenstift die je ergens in je tas hebt gegooid en nooit meer terugvindt. Pas bij het opruimen zie je wat voor zooi er in je tas ligt en dan is het vaak al te laat. Je lippenstift is eigenlijk al datum. Maar dat wist jij ondertussen nog niet. Jij smeert die lippenstift wel op je lippen. Wist je dat je lippenstift 12 tot 24 maanden goed blijft? Daarna is het tijd om hem te vervangen. Om de levensduur te verlengen, bewaar je de lippenstift het beste bij warm weer in de koelkast.

Tip: Om de houdbaarheid van het product te herkennen, kijk je naar het logo in de vorm van een potje. In dat potje staat namelijk het getal dat de houdbaarheid van het product aangeeft. Je rekent vanaf het moment dat je hem opent. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top