Beauty

Zo houd jij je make-up mooi in de regen

Zo houd jij je make-up mooi in de regen

Het Nederlandse weer, wie is er nou niet dol op. Het is inmiddels herfst en dus krijgen we weer veel te maken met, je raadt het al: regen. Dat betekent dat we de komende maanden weleens door de regen zullen moeten lopen of fietsen. Wil jij er na een wandeling in de regen niet uitzien als een wasbeer? Zo houd je jouw make-up mooi in de regen.

Ga voor waterproof

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende tip: ga voor waterproof producten. Denk hierbij aan mascara, eyeliner maar ook aan foundation en concealer. Deze producten zijn gemaakt om water te kunnen weerstaan! Ben je nog op zoek naar een goede waterproof foundation? Onze favoriet van dit moment is de Airbrush Flawless Foundation van Charlotte Tilbury.

Gebruik een settingspray

Settingsprays zijn echte lifesavers! Ze zorgen ervoor dat onze make-up extra lang blijft zitten en ook beter bestendig is tegen water en zweet. Wanneer je dit product combineert met een goede longlasting primer, kun je er zeker vanuit gaan dat je make-up niet zal verdwijnen wanneer het in aanraking komt met water. De All Nighter Setting Spray van Urban Decay blijft op dit gebeid een van de beste producten!

Vermijd vegen

Als we door de regen lopen of fietsen krijgen we de neiging om het water van ons gezicht af te vegen. We snappen hoe graag je dit wil doen, maar we raden aan om dit juist niet te doen. Om te voorkomen dat je make-up alle kanten op gaat, kun je beter je gezicht droogdeppen. Wacht dus totdat je binnen bent en pak een doekje om je gezicht voorzichtig mee droog te deppen. Nu verlies je misschien wel wat van je make-up, maar nu blijven er geen vervelende vegen achter op je gezicht.

Poeder je make-up af

Als je houd van een beetje glans op je gezicht, is het logisch om je gezicht niet af te poederen. Maar als je door de regen moet raden we aan om dit juist wel te doen. Je poeder dient als een beschermlaagje voor de rest van je make-up. Als je make-up aangetast wordt door de regen, gaat eerst je poeder eraf. De rest van je make-up blijft onaangetast. Zodra je weer binnen bent kun je dan je gezicht droogdeppen en eventueel opnieuw poeder aanbrengen als je dit wil. Waterproof poeder bestaat ook! Probeer bijvoorbeeld deze van Mac.

Gebruik een spons in plaats van een kwast

Bij het aanbrengen van je foundation, kun je een kwast gebruiken of juist voor een spons gaan. Als je weet dat je door de regen moet, raden we aan om voor een spons te gaan. Wanneer je je make-up aanbrengt met een spons, smelt de make-up echt in je huid en ligt het minder op het oppervlak. Hierdoor blijft het ook beter zitten!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top