Gezichtsverzorging

Watermeloen is het geheime ingrediënt voor een mooie huid: dit is waarom

Watermeloen is het geheime ingrediënt voor een mooie huid: dit is waarom

Watermeloen is een heerlijke snack voor tijdens de warme zomerdagen. Het is lekker verfrissend! Maar wist je dat watermeloen ook een geheim ingrediënt is voor een stralende huid? Dit is wat je erover moet weten.

Wat is watermeloen?

Wat watermeloen is, is natuurlijk geen nieuwe informatie. Watermeloen is een zoete vrucht die voornamelijk bestaat uit water. Naast water bevat watermeloen een klein percentage koolhydraten. De grote hoeveelheid water maakt de vrucht lekker verfrissend. We snappen ook helemaal waarom het zo populair is in de zomer. Watermeloen is erg gezond dankzij de grote hoeveelheid vitamine A, vitamine C, antioxidanten en lypoceen die het bevat. Als huidverzorgingsingrediënt is watermeloen voornamelijk hydraterend, maar het kan ook irritatie tegenwerken en kan de algemene gezondheid van je huid verbeteren.

De voordelen van watermeloen voor je huid

Zoals we hierboven al zeiden, heeft watermeloen verschillende voordelen voor de huid. Het zijn er drie. Het eerste voordeel is dat watermeloen rijk is aan verschillende belangrijke stoffen die goed zijn voor de huid. Zo kunnen vitamines A en C een doffe huid weer laten stralen en schade aan de huid herstellen. De antioxidanten in watermeloen beschermen de huid tegen schade van buitenaf, denk hierbij aan bijvoorbeeld UV-schade. Watermeloen helpt dus bij het verhelpen van schade, maar ook bij het voorkomen ervan.

Verder is watermeloen ontzettend hydraterend. Voor wie een droge huid heeft, is dit dus een geweldig ingrediënt. Huidverzorgingsproducten met watermeloen zijn ook rijk in amino zuren. Dit is een geweldig bestanddeel voor mensen die veel last hebben van acne. Het is namelijk erg effectief in het bestrijden van irritatie en het herstellen van de huidtextuur. Het helpt ook goed tegen roodheid en gevoeligheid.

Watermeloen is over het algemeen een veilig ingrediënt om toe te voegen aan je skincare routine. We raden het gebruik ervan alleen af voor mensen die allergisch zijn voor watermeloen. Twijfel je over of watermeloen een veilig ingrediënt is voor jou? Dan raden we aan om eerst een patch test te doen.

Zo gebruik je het

Er zijn veel verschillende manieren waarop je watermeloen kunt toevoegen aan je skincare routine. De beste manier is om producten te gebruiken waar watermeloen aan is toegevoegd. Hierdoor krijg je altijd de juiste dosering en weet je zeker dat het product veilig is voor gebruik op de huid. Je zal dit terugzien op de ingrediëntenlijst in de vorm van watermeloen extract, of watermeloen zaadolie. Deze componenten worden toegevoegd aan het product om jouw huid alle voordelen te geven die watermeloen te bieden heeft. Ze worden toegevoegd aan bijvoorbeeld serums, moisturizers of maskers. Ga op zoek naar producten met een hoge concentratie van watermeloen extract of zaadolie. Wanneer je een te lage dosering krijgt, zal je namelijk vrij weinig van de effecten merken.

Meer op Instagram
Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top