Haarverzorging

Is het slecht om met nat haar te slapen?

Is het slecht om met nat haar te slapen?

Stel, je wil voordat je gaat slapen nog heel graag even douchen en je haar wassen. Zin en tijd om je haar te drogen heb je niet, dus ga je maar met natte lokken slapen. Het is misschien niet super comfortabel, maar is het eigenlijk wel goed voor je haar? Wij zoeken het uit.

Is slapen met nat haar slecht?

Helaas is het antwoord op deze vraag ja. Slapen met nat haar heeft verschillende nadelen voor je haar en hoofdhuid. Ten eerste kan slapen met nat haar ervoor zorgen dat je last krijgt van irritatie, roos en een onaangename geur. Dit komt doordat je haar wordt blootgesteld aan een hoop bacteriën terwijl je slaapt met nat haar. Je kussensloop zorgt er namelijk voor dat je haar niet op kan drogen terwijl je slaapt. En een natte omgeving is een broedplaats voor bacteriën. Deze bacteriën gaan gezellig op excursie op je hoofdhuid en in je haar en hierdoor blijf jij met vervelende problemen achter. En de kussensloop zorgt er ook nog eens voor dat je haar niet kan drogen terwijl je slaapt. Dit is waarom je haar vaak nog steeds nat is in de ochtend. Verder kan je haar ook sneller beschadigen als je met nat haar slaapt. Je kan sneller gespleten punten oplopen en je haar kan gaan pluizen.

Zo slaap je veilig met nat haar

Kan je echt niet wachten met in je bed kruipen na het douchen? Dit is hoe je wel met nat haar kunt slapen zonder de vervelende consequenties. Zorg er ten eerste voor dat je je haar zo droog mogelijk maakt. Gebruik eventueel je föhn om het haar op je hoofd te drogen. Hiermee voorkom je de opbouw van die vervelende bacteriën. Als de lengtes nog vochtig zijn, is dit minder erg. Leg vervolgens een schone handdoek op je kussen. Dit dient als een extra laagje tussen je haar en je kussen en zorgt ervoor dat je haar beter kan drogen terwijl je slaapt. Hierdoor word jij in de ochtend niet meer wakker met nat haar.

Je kan ook met je haar in een wrap of in een vlecht slapen. Welke optie voor jou het beste werkt, hangt af van je haartype. Hiermee voorkom je de schade die veroorzaakt wordt door je kussen. Je haar beweegt nu minder langs je kussen en daarmee voorkom je schade en pluizige lokken. Het is ook verstandig om leave-in conditioner in je haar te sprayen voordat je gaat slapen. Maar als je de tijd hebt om je haar te drogen, is dit altijd de betere keuze.

Bron: Bustle
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top