Haarverzorging

Wat is het juiste moment om je haar te wassen?

Wat is het juiste moment om je haar te wassen?

De early bird die wakker wordt onder de douche of de night owl die voor het slapen gaat een relaxte warme douche neemt: het moment waarop je je haar wast heeft invloed op de gezondheid en het uiterlijk van je haar. Maar welke van de twee komt het beste uit de test? Dat hangt natuurlijk af van het haartype dat je hebt. In dit artikel lees je meer over wat je haar wassen op bepaalde momenten doet met de gezondheid van je haar.

Ochtendmensen

Aan het einde van de dag is je haar meestal vetter dan aan het begin. Dat komt omdat je hoofdhuid gedurende de dag natuurlijke oliën produceert. Douche je in de ochtend en was je daarbij je haar? Dan geef je je haar een frisse start, omdat je overtollige oliën verwijdert. Daarbij blijft je haar gedurende de dag goed gehydrateerd.

Heb je dun haar dat snel vet wordt, dan raden we aan om in de ochtend je haar te wassen. Hiermee voorkom je dat je na een nacht slapen de volgende dag met een vette haardos de deur uit gaat. Helaas is het nadeel van dun en fijn haar dat het snel vet wordt en dat je het dus regelmatig moet wassen (om de dag). Heb je in ieder geval minder last van een bad hair day, niet?

Avondmensen

Heb je dikker haar of heb je krullen? Dan raden we een wasbeurt in de avond aan. Gelukkig hoeft dit niet elke dag. Hoe dikker je haar, hoe meer vocht het haar kan vasthouden. Vrouwen met echt dik haar hoeven maar een keer per week hun haren te wassen. Heb je golvend of krullend haar, dan is om de vier of vijf dagen je haar met shampoo wassen aan te raden. Zo heeft je haar de tijd om rustig te drogen en hoef je het in de ochtend alleen nog maar even in model te brengen.

Je staat natuurlijk geheel in je recht om je haar vaker te wassen. Let dan wel op hoe je hoofdhuid reageert.

Heb je kroeshaar? Dan hoef je ook maar één keer per week te wassen. Wel belangrijker dan bij andere haartypen: conditioner. Kroeshaar is van nature droog en om het haar vochtig en vettig te houden is goede conditioner van groot belang.

Niet te vaak wassen

Je haar te vaak wassen is geen goed idee. Probeer bij dun haar ook om de dag aan te houden. Was je je haar te vaak, dan wordt het glad en oogt het futloos. Bovendien kun je de natuurlijke oliën uitputten, wat kan leiden tot droogheid en irritatie. Een van de gevolgen hiervan is het ontstaan van roos.

Onthoud dat consistentie en aandacht voor de behoeften van je haar essentieel zijn voor een stralende en gezonde haardos.

Deel dit artikel
Back to top