Haarverzorging

De ingrediënten in haarproducten die je moet vermijden

De ingrediënten in haarproducten die je moet vermijden

Shampoo, conditioner, droogshampoo en nog veel meer andere haar producten gebruiken wij bijna dagelijks op ons haar. We doen dit natuurlijk om het schoon te maken en verzorgen, maar doet dat het eigenlijk wel? Veel ingrediënten die vaak voorkomen in haar producten zijn namelijk helemaal niet goed voor jouw lokken.

Wij hebben voor jou dé ingrediënten gevonden die jouw haar beschadigen en die je dus voortaan beter kan vermijden.

Waarvan je haar sneller breekt

Isopropyl alcohol is het eerste ingrediënt om te vermijden. Deze vorm van alcohol komt veel voor in haargel en hairspray en neemt vocht en olie weg uit het haar. Hierdoor wordt het haar kwetsbaarder en zal het makkelijker breken. Vooral voor de mensen onder ons die vaak hun haar krullen of stijlen, is het aan te raden om dit ingrediënt te vermijden. Kwetsbaar haar verhitten met dit goedje erin kan namelijk leiden tot haar dat breekt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nature Box (@natureboxbeauty) op

Waarvan je haar uitdroogt

Sulfaten zijn jammer genoeg vaak terug te vinden in haarproducten, maar het is helemaal niet goed voor je haar: het droogt je haar namelijk uit. Dit ingrediënt zit vaak in shampoo. Na het gebruiken van een shampoo met sulfaten is een lekker haarmasker of sterke conditioner dus zeker aan te raden. Sulfaten worden op verschillende manieren aangegeven in ingrediëntenlijsten op producten. Zoek naar namen zoals natrium lauryl sulfaat, natrium laureth sulfaat en ammonium lauryl sulfaat.

Wat je hoofdhuid irriteert

Propyleenglycol is de boosdoener als het op een geïrriteerde hoofdhuid aankomt. Deze stof is terug te vinden in bijna alle soorten haarproducten zoals shampoo, conditioner, haargel en haarverf. Propyleenglycol geeft je haar een gezond uitziende glans maar dit is helaas niet meer dan een illusie. Dit ingrediënt breekt natuurlijke haarcellen af en veroorzaakt irritatie aan de hoofdhuid. Helaas voor ons zit deze stof in heel veel producten, dus om dit te vermijden is het zoeken geblazen.

Vind jij de labels van producten lezen te veel moeite? Lees dan dit artikel over de apps die dit probleem perfect voor je oplossen.

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top