Lifestyle

Dit zijn de voordelen van slapen met een oogmasker

Dit zijn de voordelen van slapen met een oogmasker

Oogmaskers zien we vooral terug in films en series, of tijdens het reizen. Een oogmasker dragen de meeste mensen dan ook alleen als ze op reis zijn. Maar wist je dat een oogmasker dragen in het dagelijks leven ook erg nuttig kan zijn! Dit zijn de voordelen.

Het beschermt je huid terwijl je slaapt

Wanneer we slapen, bewegen we ook regelmatig. Je draait je een paar keer om, wisselt van houding en daarbij beweeg je met je gezicht langs je kussen en dekens. De huid rondom je ogen is erg kwetsbaar in vergelijking met de rest van je gezicht. De huid is dunner en hierdoor zal je hier eerder rimpels zien vormen. Om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen, kan een oogmasker dragen een handig hulpmiddel zijn. Je trekt nu tijdens je slaap minder aan die huid, en dat is op de lange termijn erg voordelig.

Het kan spanning verlichten

Als je veel spanning in je gezicht hebt tijdens het slapen, of snel last krijgt van migraine, kan een oogmasker een fijne tool zijn om te gebruiken. Zeker een verzwaard oogmasker is dan nuttig. De druk die deze maskers bieden, kunnen de symptomen waar jij last van hebt verlichten. Daarnaast kan het ook erg ontspannend aanvoelen.

Het kan wallen voorkomen

We blijven nog even hangen bij de verzwaarde oogmaskers. Deze kunnen namelijk ook helpen bij het voorkomen van wallen. De lichte druk die het masker biedt, verwijdert overtollig vocht in de huid die ervoor zorgt dat je huid opzwelt in de ochtend. Wanneer jij met een oogmasker slaapt, zie jij er in de ochtend dus voortaan een stuk uitgeruster uit.

Je kan beter slapen als je onderweg bent

We hadden het eerder al even over dat mensen oogmaskers voornamelijk gebruiken voor tijdens het reizen. Dit heeft natuurlijk ook een goede reden. Als je bijvoorbeeld achterin de auto zit, of in een bus, trein of vliegtuig, heb je veel mensen om je heen en andere dingen die je kunnen afleiden. Wanneer jij je niet kunt focussen op slapen, door afleidingen uit je omgeving, is een slaapmasker een redder in nood.

Het zorgt ervoor dat je volledig in het donker kunt slapen

Deze reden is misschien de meest voor de hand liggende reden. Maar voor sommige mensen is complete duisternis een must tijdens het slapen. Als je een keer ergens slaapt waar je niet in het donker kan slapen, of als je overdag duts doet, is het dragen van een oogmasker een echte life saver. Hierdoor kun je sneller in slaap vallen en zul je gedurende je nachtrust minder snel en/of vaak wakker worden.

via GIPHY

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top