Haarverzorging

Zo zorg je ervoor dat je haar altijd lekker ruikt

Zo zorg je ervoor dat je haar altijd lekker ruikt

We willen allemaal lekker ruiken. Dit signaleert namelijk naar anderen dat we beschikken over goede persoonlijke hygiëne. We dragen daarom deodorant, parfum en eventuele andere producten. Maar wist je ook dat je haar veel invloed kan hebben op hoe je ruikt? Zo zorg je ervoor dat je haar altijd lekker ruikt.

Gebruik een olie in je haar met een aangename geur

Olie gebruiken op je hoofdhuid en/of in je haar is voor de meeste mensen sowieso aan te raden. Je hydrateert je hoofdhuid en haar ermee en het is over het algemeen erg goed voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Gebruik een haarolie met toegevoegde geur, of gebruik een essentiële olie in combinatie met je geurloze haarolie. Essentiële olieën heb je in een hoop geuren. De beste geuren om te gebruiken in je haar zijn pepermunt, roosmarijn, lavendel en sinassappel. Check voordat je de olie gebruikt alleen wel even of deze geschikt is voor gebruik op de huid en in je haar.

Vermijd sigaretten

Niet roken is niet alleen goed voor je algemene gezondheid, het is ook beter voor je haar. De geur van sigarettenrook blijft in je haar hangen en gaat er niet altijd even makkelijk weer uit. Als je regelmatig rookt, heb je vaak zelf niet door dat je haar naar rook ruikt. Voor de meiden die roken, raden we aan om regelmatig je haar te wassen met shampoo en conditioner om de geur te verbloemen. Voor een snellere oplossing, kun je ook droogshampoo gebruiken.

Was je haar regelmatig

Ons haar verzamelt veel geurtjes gedurende de dag. Zeker als je erg actief bent en veel buiten komt, kunnen er veel geurtjes blijven haken die niet erg prettig zijn. Denk aan zweet en brandlucht. Over hoe vaak je je haar moet wassen, verschillen de meningen. Het haar te vaak wassen kan je haar uitdrogen. Om je haar altijd lekker te laten ruiken, raden we aan om je haar iets vaker te wassen. Het gaat om het vinden van de sweet spot. Iedere dag je haar wassen is te vaak. Twee of drie keer per week is een prima hoeveelheid. Je kan tussendoor altijd geparfumeerde producten gebruiken om je haar lekker te laten ruiken.

Gebruik een haarparfum of stylingproducten met een geurtje

Wil jij tussen je wasbeurten door ervoor zorgen dat je haar lekker ruikt? Dan kun je je haar ook stylen met producten met een toegevoegd geurtje. Denk aan een mousse, haarspray of olie met geur. Wil je liever je normale producten blijven gebruiken? Ga dan voor een speciaal haarparfum. Gebruik hiervoor niet je normale parfum, dit is namelijk niet gemaakt voor je haar. Wil je wel graag je parfum matchen met je haarparfum? Dit kan. Veel merken hebben namelijk een haarmist die aansluit op je favoriete parfum. Probeer bijvoorbeeld de Miss Dior Hair Mist van Dior.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top