Wenkbrauwen

Botox wenkbrauw lifts zijn een ding: dit moet je erover weten

Botox wenkbrauw lifts zijn een ding: dit moet je erover weten

We hebben allemaal weleens van botox gehoord, en waarschijnlijk ook wel van een wenkbrauw lift. Maar wist je ook dat ze twee dingen samen kunnen gaan? Een botox wenkbrauw lift is een ding! Dit moet je erover weten.

Wat is een botox wenkbrauw lift

Botox laat bepaalde spieren ontspannen. Bij een botox wenkbrauw lift, wordt ervoor gezorgd dat de spieren die je wenkbrauwen naar beneden getrokken worden zich ontspannen. Hierdoor kunnen de spieren die de wenkbrauwen omhoog kunnen trekken, het overnemen. Als je je wenkbrauwen omhoog trekt, zie je waarschijnlijk een spier op je voorhoofd samentrekken. Deze spier wordt benaderd met de botox om zo de vorm en plaatsing van de wenkbrauwen te manipuleren.

De voordelen

Het nemen van een botox wenkbrauw lift heeft een aantal verschillende voordelen. Ten eerste is het een erg simpele en niet-invasieve ingreep. Er komen geen operaties bij kijken en daardoor heb je dus ook niet te maken met littekens en een lang genezingsproces. Een botox wenkbrauw lift is de perfecte eerste ingreep voor iemand die nooit eerder een cosmetische ingreep heeft laten doen. Het is namelijk bijna pijnloos en niet permanent. Een botox wenkbrauw lift blijft tussen de drie en vier maanden goed zichtbaar.

Daarnaast is het een goede optie voor mensen die overlappende oogleden hebben. Een botox wenkbrauw lift kan je ooglid een beetje omhoog trekken waardoor je minder last hebt van de overlappende huid. De behandeling kan je ogen er een stuk opener en wakkerder uit laten zien.

Tot slot is de botox wenkbrauw lift een goede manier om meer symmetrie te creëren. Je kan je wenkbrauwen gemakkelijk manipuleren door middel van de behandeling en kan de positie ervan dus gemakkelijk veranderen. Dat is ontzettend handig als je niet tevreden bent met de stand van je wenkbrauwen.

Wat je kunt verwachten

Als je besluit om een botox wenkbrauw lift te laten doen, is dit ongeveer wat je kunt verwachten. Er is niet veel wat je kunt doen om je voor te bereiden. Wel kun je het beste het gebruik van bloedverdunners zoals ibuprofen, vitamine E en visolie het beste vermijden in de twee weken voor je afspraak. Om mogelijke blauwe plekken te voorkomen, wordt aangeraden om alcohol even te laten staan in de drie dagen voor je afspraak. Verder wordt er aangeraden om van tevoren genoeg zink binnen te krijgen. Een supplement nemen in de aanloop naar je afspraak kan ervoor zorgen dat de botox beter zijn werk kan doen. Tot slot wordt er aangeraden om genoeg te eten en te drinken voor je afspraak om te voorkomen dat je licht in je hoofd wordt.

Na je afspraak, zul je een paar rode bultjes zien op de plekken waar je geïnjecteerd bent. Deze verdwijnen meestal binnen vijftien tot twintig minuten. De nazorg instructies zullen verschillen per kliniek die de botox aanbrengt. Wel kun je het beste even niet sporten in de 24 uur na je afspraak. Ook kun je je gezicht beter eventjes niet masseren of op je gezicht gaan liggen. Binnen vijf tot zeven dagen zul je resultaten gaan zien. Binnen twee weken zie je de resultaten het beste.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top