Oogmake-up

Zo breng je oogschaduw het beste aan

Zo breng je oogschaduw het beste aan

Je ogen met een beetje oogschaduw eruit laten springen klinkt fantastisch. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Die geweldige ooglook die jij voor ogen had, weet je namelijk nog niet helemaal zelf voor elkaar te krijgen. No worries. Met de volgende tips kun jij straks als een pro je oogschaduw aanbrengen.

Oogschaduw aanbrengen
 

1. Neutrale basis

Voordat je begint met het aanbrengen van oogschaduw, begin je bij de basis. Breng bijvoorbeeld een primer aan op je oogleden, want deze zorgt voor een egale en neutrale ondergrond. De kleuren komen hierdoor beter tot zijn recht en je oogschaduw blijft ook nog eens beter zitten. Heb jij last van een vettige huid? Zorg er dan voor dat je producten rondom je ogen gebruikt op waterbasis, in plaats van op oliebasis.

 

2. Aanbrengen en blenden

Het is tijd om met de oogschaduw aan de gang te gaan. Veel ooglooks zien eruit als hele kunstwerken. Alles loopt perfect en naadloos in elkaar. Hoe krijg je dit voor elkaar? Met een paar trucjes, breng jij als een pro je make-up aan:

  • De eerste stap is het kiezen van vier tinten van dezelfde kleur van donker naar licht. Je brengt deze van donker naar licht aan en je begint in de buitenooghook. Langzaam werk je naar de binnenooghoek toe.
  • Daaarna begin je met de donkerste tint oogscahduw. Zet een diagonaal lijntje net boven de crease (arcadeboog) tot aan je wimperlijn. Dit lijntje is zo breed als het oogpenseeltje. Daarna ga je door met een lijntje zetten in een iets lichtere tint, enzovoorts. Er ontstaat eigenlijk een soort waaier op je oogleden.
  • Met een blending brush ga je alle tinten bleden. Doe dit wel heel voorzichtig, want anders gaat je make-up vlekken. Dit wil je natuurlijk niet. 

 

3. Crease

De crease is het bewegende deel van je ooglid en het wenkbrauwbot. Door de crease te accentueren, geef je je oogvorm net wat meer nadruk. Maar hoe doe je dit? Aan de bovenkant van de vouw (tegen de vouw aan), breng je de meest donkere oogschaduw tint aan. Je ogen gaan hierdoor groter lijken.

 

4. Kwasten

Het geheim van moge oogschaduw aanbrengen, zijn toch de penselen kwasten. Het beste is om voor elke handeling en kleur een ander penseel of kwst te gebruiken. Je werkt dan niet alleen sneller, je hoeft ze dan ook niet telkens schoon te maken. Dit kan namelijk nog wel eens een karweitje zijn. Iedere kwast heeft zijn eigen functie. Als je make-up heel serieus neemt, kies dan voor penselen van de beste kwaliteit.

 

5 Opvallende kleuren

De laatste tip in dit rijtje is het aanbrengen van opvallende kleuren. Het kan namelijk nog wel eens een uitdaging zijn om felle kleuren aan te brengen op je oogleden. Toch moet het niet zo zijn dat dit je tegenhoudt. Kies een kleur die past bij jouw oogkleur. Laat je ogen maar knallen. Bij iedere oogkleur past weer een ander kleur oogschaduw. Mocht je de kleur toch te fel vinden. Dan kun je ervoor kiezen om de kleur te blenden met een wat warmere kleur. Het is vooral een kwestie van oefenen en oefenen. Voordat je het weet ben jij een pro in het aanbrengen van oogschaduw. Good luck! 

 

 

 

 

 

Bron: Wellnessacademie.be
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top