Wenkbrauwen

In 2023 decoreren we onze wenkbrauwen! Zo doe je dat

In 2023 decoreren we onze wenkbrauwen! Zo doe je dat

In 2023 zien we veel minimalistische maar ook veel maximalistische trends op het gebied van make-up. We doen het liefst zo veel mogelijk, of zo min mogelijk. Voor het festivalseizoen van 2023 zien we veel make-up looks waarin ook de wenkbrauwen wat extra aandacht krijgen. Dit jaar decoreren we zelfs onze wenkbrauwen! Zo doe je dat.

Wenkbrauw highlight

Een van de meest simpele maar effectieve manieren om je wenkbrauwen te decoreren, is door middel van een highlight. Deze highlight kan zo opvallend of subtiel zijn als je zelf wil. Gebruik hiervoor een felle kleur, een pasteltint of bijvoorbeeld wit. Het beste product dat je hiervoor kunt gebruiken is een eyeliner. Dit geeft je de mooiste resultaten die lang blijven zitten. Pak je eyeliner naar keuze en maak een lijn die direct onder je wenkbrauw loopt. Trek de lijn door tot de hoge hoek, of langs je hele wenkbrauw. Maak de lijn zo dik of dun als je zelf wil. Probeer voor deze look bijvoorbeeld de Epic Wear Semi Permanent Liquid Liner van NYX in de kleur wit.

Steentjes en pareltjes

Wil jij lekker opvallen tijdens het festivalseizoen deze zomer? Dan is een wenkbrauwlook met pareltjes of steentjes de way to go! Er zijn ontzettend veel manieren waarop je de steentjes of pareltjes op kunt plakken en je kunt er zo veel gebruiken als je zelf wil. Gebruik een wimperlijm, zoals deze van Duo, om de steentjes op te plakken. De beste manier om dit te doen is door de lijm aan te brengen op de plek waar het steentje moet komen. Laat de lijm eventjes drogen zodat deze goed plakkerig wordt. Plak vervolgens het steentje op je gezicht en druk deze goed aan. Zo blijven je steentjes de hele dag of avond goed zitten! Plak ze om je wenkbrauwen heen. Bijvoorbeeld in een lijn langs de bovenkant van je wenkbrauw, boven de hoge hoek of aan de uiteindes van je wenkbrauwen. Wees voorzichtig met het verwijderen van de steentjes. Je kunt ze het beste verwijderen met een make-up remover op olie basis. Trek de steentjes er niet zomaar af, dit kan je huid irriteren.

Je wenkbrauwen zijn onderdeel van je ooglook

Ben jij een prachtige, unieke ooglook aan het maken? Waarom neem je je wenkbrauwen dan niet mee in deze look? Breng bijvoorbeeld je graphic liner aan rondom je wenkbrauwen zoals je dit ook rondom je ogen doet. Je kunt ook je oogschaduw blenden naar je wenkbrauwen toe of zelfs tot in je wenkbrauwen. Last but not least kun je je wenkbrauwen ook laten matchen door ze in te vullen met dezelfde kleur als je oogschaduw. Mix hiervoor een beetje setting spray met je oogschaduw en gebruik een schuin afgesneden kwastje om de wenkbrauwen in te vullen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top