Lichaamsverzorging

Zo voorkom je donkere plekken op je huid na het waxen

Zo voorkom je donkere plekken op je huid na het waxen

Waxen is voor veel mensen een ideale manier om lichaamshaar te verwijderen. Het haar blijft lang weg en daardoor hoef jij je er niet meer mee bezig te houden dan nodig is. Maar het ene probleem oplossen, kan weer een ander probleem veroorzaken. Waxen kan namelijk donkere pigmentvlekken veroorzaken. Dit is hoe je het krijgen van deze vlekken voorkomt.

Exfolieer voor het waxen

Goed efxoliëren voordat je je laat waxen kan het ontstaan van donkere plekken voorkomen. Hiermee kun je ook ingegroeide haren voorkomen. Gebruik een chemische exfoliant in plaats van een fysieke exfoliant. Fysieke exfolianten zoals scrubs kunnen de huid namelijk irriteren, en dat willen we in deze situatie zo veel mogelijk voorkomen. Hou na je wax afspraak, de huid goed gehydrateerd. Blijf daarnaast ook de huid regelmatig exfoliëren om ingegroeide haren te voorkomen.

Probeer koele wax

Bij waxen denken we altijd aan hete wax, maar koude of koele wax bestaat ook! Dit is de beste manier om het te doen als je een gevoelige huid hebt en als je snel donkere plekken krijgt. Wil je liever niet naar een andere salon? Vertel ze dan dat je een gevoelige huid hebt. Als ze dit weten kunnen ze er rekening mee houden en wat zachter met je omgaan.

Gebruik producten met brightening ingrediënten

Als je al donkere plekken hebt, kun je ze behandelen met producten die beloven een brightening effect te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een serum met vitamine C. Breng dit regelmatig aan op de pigmentvlekken en houd in de gaten of het helpt. Helpt het niet? Dan kan je het beste advies vragen aan een dermatoloog.

Draag zonnebrand

Zonnebrand dragen is natuurlijk altijd een must, maar zeker als je je huid net hebt laten waxen is het super belangrijk. Het beschermen van je huid met SPF kan ervoor zorgen dat de donkere plekken wegblijven. Heb je al donkere plekken? Smeer deze dan extra goed in om te voorkomen dat ze donkerder worden. SPF is een redder in nood, maar de huid bedekken is nog beter. Vergeet ook niet om je zonnebrand opnieuw aan te brengen na een paar uur of na het zwemmen of sporten.

Wees lief voor je huid

Waxen is erg irriterend voor de huid. Een reactie op deze irritatie is het vormen van de pigmentvlekken. Als je al pigmentvlekken hebt, moet je erg voorzichtig zijn rondom deze huid. Scheer er bijvoorbeeld niet overheen en laat ingegroeide haren zitten als je ze ziet zitten. Gebruik daarnaast een milde crème om de huid gehydrateerd te houden. Vermijd producten met parfum of alcohol om verdere irritatie te voorkomen. Behandel je huid alsof het de huid van een baby is.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top