Health

Healthy teeth hack: zo voorkom je gele aanslag op je tanden

Healthy teeth hack: zo voorkom je gele aanslag op je tanden

We hebben goed nieuws voor de koffiedrinkers onder ons! Er is namelijk een hele simpele hack die stained teeth, oftewel, tanden met gele aanslag door de koffie, goed verhelpt. Zo kun je je dagelijkse koffietjes gewoon blijven drinken én er een mooi gebit aan overhouden.

Koffiedrinken = gele tanden

We weten allemaal wel dat koffie een boel voordelen heeft, maar ook het lijstje van nadelen bestaat. Eén van die nadelen is dat veel koffie drinken zorgt voor gele aanslag op je tanden. Heel mooi is het niet, maar om daar nu koffie voor op te geven... dat is wel een heel lastige keuze. Maar, guess what? We hebben een simpele hack voor je, waardoor je gewoon je koffie kan blijven drinken en ook een gezond gebit behoudt.

Healthy teeth hack

Zoals zoveel dingen in het leven is ook deze hack hartstikke simpel. Drink na je koffie een glas water en poets na een half uurtje eventjes je tanden. That's it. Wacht wel écht 30 minuten, want anders is het slecht voor je tandglazuur - dan schiet je er uiteindelijk alsnog niks mee op.

Andere tips

Is tandenpoetsen na de koffie niet altijd mogelijk, maar wil je wel graag je gele aanslag aanpakken? Je kunt ook proberen om zwarte koffie te drinken. Melk en suiker zorgen er namelijk voor dat de groei van verkleurende bacteriën wordt versneld... Ook is het slim om je koffie in één keer op te drinken en als je ijskoffie drinkt, doe dit dan met een metalen rietje.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top