Beauty

Deze voedingsmiddelen helpen bij het krijgen van wittere tanden

Deze voedingsmiddelen helpen bij het krijgen van wittere tanden

Iets wat we allemaal graag willen zijn witte tanden, maar hoe krijg je die nou eigenlijk? Er zijn genoeg middeltjes op de markt die beweren te helpen bij het krijgen van wittere tanden, maar dit is niet bepaald goed voor je gebit. Gelukkig is er ook nog een andere manier die een stuk natuurlijker is, er zijn namelijk bepaalde voedingsmiddelen die helpen bij het krijgen van wittere tanden.

Nu vraag je je vast af over welke voedingsmiddelen het gaat. Wij delen ze hieronder.

Aardbeien

Aardbeien zijn heel effectief als natuurlijk bleekmiddel. Deze bevatten namelijk verschillende bestanddelen, waaronder zuur, die ervoor zorgen dat oppervlakkige verkleuring op je tanden wordt verwijderd. Voor het optimale resultaat kan je deze het beste eten voor het tanden poetsen, zodat de aardbei goed verspreid wordt over de tanden, maar je zou ook een stukje aardbei over je tanden kunnen wrijven.

Appels

Het eten van een appel, en dan vooral een zure appel, is heel effectief voor het krijgen van wittere tanden. Door de appelzuren wordt tandplak namelijk aangepakt, maar ook wordt speekselproductie bevorderd waardoor je gebit ook nog beschermd wordt tegen gaatjes. Eet dus wat vaker een lekkere appel, want dit heeft veel voordelen voor je gebit.

Noten en zaden

Doordat noten en zaden vol zitten met eiwitten, calcium en goede vetten zijn deze heel goed voor het behouden van een gezond gebit. Ook schuren noten en bepaalde zaden zacht langs je tanden tijdens het eten, wat er weer voor zorgt dat je tandplak als het ware wordt weggepolijst. Ideaal dus!

Wortelen

Ook door het eten van een wortel wordt speekselproductie bevorderd, wat er dus voor zorgt dat tandplak tegengegaan wordt, maar wat ook je gebit beschermd tegen gaatjes. Bovendien bevatten wortelen vitamine A, wat zorgt voor een gezond tandglazuur. Vitamine A is trouwens ook nog eens goed voor je ogen. Kortom, genoeg reden om wat vaker wortels te eten. 

Ananas

Ananas bevat een enzym dat onder andere zorgt voor het afbreken van eiwitten. Zo dus ook de eiwitten die in tandplak zitten. Hierdoor worden op een natuurlijke manier verkleuringen op je tanden aangepakt en krijg jij dus weer een stralend gebit. 

Broccoli

We weten allemaal dat broccoli goed is om te eten als je doel is om af te vallen, maar deze groente helpt ook bij het onderhouden van een goed gebit. Zo bevat broccoli ijzer, wat helpt bij het afbreken van bacteriën in onder andere het tandvlees. Dus, nog een reden om meer broccoli te eten. 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top