Gezichtsverzorging

Dit zijn goede natuurlijke bleekproducten voor je tanden

Dit zijn goede natuurlijke bleekproducten voor je tanden

Wittere tanden hebben wil eigenlijk iedereen wel. Toch is een gelige kleur op je gebit helemaal niet gek, maar juist menselijk. Toch kan het af en toe goed zijn om je tanden eens te bleken, maar als je dit niet met chemische stofjes en dure producten wil doen, kun je déze verrassende middeltjes evengoed als natuurlijke bleekproducten gebruiken.

Kokosolie

Waar kokosolie toch allemaal wel niet goed voor is. Je kunt het gebruiken bij het koken, voor je de verzorging van je haren of je huid. Maar, nu dus ook voor je tanden. De kokosolie maakt je gebit helemaal schoon en verwijdert afvalstoffen die er dus niet horen te zitten. Het bleken van je tanden noem je ook wel oilpulling. De olie die je op je gebit smeert, verwijdert dus alle geelmakers (de afvalstoffen, dus) van je tanden.

Eens proberen? Zo ga je te werk: spoel de kokosolie voor ongeveer 15 minuten door je mond en spuug het daarna weer uit. Vergeet dan niet om je tanden nog grondig te poetsen en gebruik te maken van een tongschraper. Hiermee zorg je ervoor dat alle (maar dan ook alle) afvalstoffen verdwijnen en dat er niets geen viezigheid meer in je mond zit. Handig toch?

Baking soda

Ook het gebruik van baking soda is goed voor het bleken van je gebit. Baking soda heeft over het algemeen al een reinigende werking, en in je mond neutraliseert het de zuren die er zitten. Daarnaast wordt ook aanslag er vanaf gepoetst. Het enige waar je bij baking soda mee moet oppassen is dat je het niet te vaak doet (zeker niet dagelijks, dus). Doe je dit wel, dan is de kans groot dat je je tandglazuur aantast, en dat is dus juist wat we níet willen.

Zout en citroensap

Nog zo'n lekker middeltje om je mond goed mee te spoelen: zout en citroensap. Je krijgt er al stuiptrekkingen van als je er alleen al aan denkt, maar it works like magic. Zo haalt zout je tandsteen weg en helpt citroensap om je gebit bleker te maken. Geweldig toch?

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top