Beauty

Met deze (natuurlijke) producten krijg jij een stralende lach

Met deze (natuurlijke) producten krijg jij een stralende lach

Wie wil er niet een stralende lach? Onze tandenpoetsen doen we (hopelijk) allemaal, maar er zijn meerdere producten die voor een stralende lach zorgen. Lees snel verder.

Laten we beginnen om te zeggen dat je natuurlijk de stralendste lach krijgt door minimaal twee keer per dag je tanden te poetsen, te flossen, je mond te spoelen met mondwater en regelmatig naar de mondhygiëniste te gaan. Witte tanden zorgen niet voor een mooie glimlach, maar doet jouw zelfvertrouwen en geluk. Deze tips heb jij eigenlijk dus helemaal niet nodig, maar wil je toch wittere tanden? Probeer dan één van onze tips.

Baking soda

Met baking soda maak je veel dingen schoon en ook je tanden. Baking soda maakt je tanden witter. Het neutraliseert de zuren in de mond, waardoor het een reinigend effect heeft. Wees voorzichtig! Het poeder schuurt namelijk lichtjes, zodat de grauwe aanslag wordt weggepoetst. Gebruik baking soda daarom maximaal één keer per twee weken. Anders bestaat het risico dat het tandglazuur wordt aangetast. Hoe werkt het? Dip je tandenborstel met tandpasta in de baking soda en poesten maar.

Kokosolie 

Kokosolie gebruiken om je tanden witter te maken is erg populair geworden door onder andere TikTok. Oil pulling of olie trekken is al jaren bekend en met goede resultaten. Hoe doe je het? Stop één eetlepel kokosolie in je mond en laat deze gedurende vijftien tot twintig minuten rustig in je mond bewegen. Spuug dit na twintig uit en het liefst in een prullenbak. Kokosolie stolt namelijk. Spuug je het uit in de gootsteen? Dan gaat deze verstoppen. Tijdens het spoelen zorgt de kokosolie dat schadelijke bacteriën worden bestreden en de toxines die in je speeksel zitten worden verwijderd, dit doet de aanwezige stof laurinezuur. Na het uitspugen in de prullenbak, spoel je grondig na met warm water en poets je je tanden. Het is niet alleen goed voor je tanden, maar de kokosolie zorgt ook voor goede verzorging van je tandvlees. 

Lippenstift met koele ondertoon 

Niet alleen middeltjes werken om je tanden witter te maken, maar ook make-up. Laat ze witter lijken, door middel van je lippenstift. Kies een lippenstift met een blauwe ondertoon. Wees niet bang. Dit is geen blauwe lippenstift, maar een vurig kersenrood, framboosrood, fuchsia, koel roze, bessenpaars of pruimkleur met een koele, blauwe ondertoon. Kies je een lippenstift met een oranje of perzikkleur? Dan lijken je tanden geler dan ze in werkelijkheid zijn.

Lees meer: Deze lipkleur past het beste bij jouw huid

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top