Gezichtsverzorging

5 manieren om zelf je tanden witter te maken

5 manieren om zelf je tanden witter te maken

Er zijn genoeg manieren om je tanden zelf witter te maken. Misschien heb je sommige huis-tuin-en-keuken-middeltjes al in de badkamer of keuken staan. We hebben 5 tips hieronder voor je op een rijtje gezet!

Tanden witter maken

Door specifieke stofjes te vermijden of de inname ervan te verminderen, kun je je tanden al een heel stuk witter maken.

Minder koffie, zwarte thee en wijn

Deze drankjes zitten vol met tannine: het stofje wat voor verkleuring van je tanden zorgt. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Vervang daarom zwarte thee het liefst met groene thee en drink koffie en wijn met mate.

Minder of niet roken

We weten natuurlijk dat roken niet bepaald gezond is, maar wist je dat dit ook een enorm effect op je tanden heeft? De schadelijke stoffen dringen je tandglazuur binnen en zorgen voor verkleuring. Stoppen met roken maakt al veel verschil voor de witheid van je gebit.

Verder bestaan er nog talloze huis-tuin-en-keuken-middeltjes waarmee je zelf je tanden ietsje kunt bleken. Je kunt dit gewoon thuis doen en vaak kost dit niet zoveel.

Koolstof

Hoewel het een beetje een gekke gewaarwording is dat zo’n gitzwart middeltje je tanden witter maakt, is het toch echt zo. Het heeft een sterk zuiverende werking, hierdoor wordt het regelmatig gebruikt in de mondverzorging. Daarnaast heeft koolstof een groot absorptievermogen. Dit zorgt ervoor dat het tandaanslag in zich opneemt. Je zou kunnen kiezen voor een tandpasta met koolstof, mondwater of een poeder.

Kokosolie

Deze olie bevat caprylzuur en laurinezuur, twee stofjes die bacteriën tegengaan en daardoor voor wittere tanden zorgen. Het beste gebruik je een pure kokosolie. Je kunt een theelepel hiervan op je tandenborstel doen en een paar minuten poetsen. Hoe langer je poetst, hoe meer aanslag en bacteriën worden verwijderd.

Aloë Vera

Dit ingrediënt zien we vaak terug in verzorgingsproducten voor onder de douche, maar kan dus ook je tanden reinigen. Aloë Vera is een gel, dus je kunt het zo over je gebit poetsen. Je zou eventueel nog natriumbicarbonaat kunnen toevoegen, ook wel zuiveringszout of baking soda genoemd.

Ook interessant: Dit wist je nog niet over je haar wassen

Sinaasappelschil

Je kunt je tanden zelfs witter maken door met een sinaasappelschil eroverheen te wrijven. De kracht zit ‘m in de herhaling, dus doe dit bijvoorbeeld een tijdje iedere avond voor het slapen gaan. De calcium en vitamine C kunnen dan de hele nacht inwerken. Let wel op dat de schil vers is.

Genoeg manieren om je tanden witter te maken! Welk trucje ga jij als eerste uitproberen?

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top