Beauty

Tooth gems zijn in: Dit moet je erover weten

Tooth gems zijn in: Dit moet je erover weten

Een beetje extra bling kan nooit kwaad toch? Tegenwoordig zijn we steeds meer mensen met tooth gems, ofwel extra bling in hun tanden. Wil jij je tanden ook oppimpen? Dit is alles dat je moet weten over tooth gems.

Wat zijn tooth gems?

Tooth gems, zijn een soort sieraden voor je tanden. Je kan allerlei soorten steentjes laten zetten: van hartjes tot sterretjes en van bliksemschichten tot vlindertjes. Het aanbrengen van de steentjes is vrij simpel en pijnloos. Ze worden aan je tanden vastgeplakt op een manier die erg overeenkomt met hoe beugels aan je tanden worden bevestigd. Er hoeft dus niet in je tanden geboord te worden. De steentjes kunnen verwijderd worden, maar het middeltje waarmee ze worden vastgeplakt, kan wat schade achterlaten. Je tandglazuur kan er wat groffer door aanvoelen.

Dit kun je verwachten

Als je tooth gems gaat laten zetten, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je voor te bereiden. Ten eerste is het belangrijk dat je tanden goed schoon en gezond zijn. Poets je tanden dus goed en flos regelmatig om ervoor te zorgen dat je tanden goed schoon zijn. Ga eventueel even bij de tandarts langs om te checken of je tanden helemaal gezond zijn en je bijvoorbeeld geen gaatjes hebt. Zorg er op de dag van je afspraak voor dat je genoeg hebt gegeten van tevoren. Je kunt na je afspraak namelijk een paar uurtjes niet eten.

Het zetten van de edelsteentjes gaat vrij snel. Je voelt er niks van. Je zal alleen achteraf even moeten wennen aan het gevoel van het hebben van de gems. Hoe lang je tooth gems mooi blijven, hangt af van het materiaal dat je laat zetten. Kristallen blijven zes maanden tot een jaar mooi. Wit goud kan een jaar mooi blijven. Hoeveel het zetten van de steentjes kost, hangt af van hoeveel je er neemt en van welk materiaal ze gemaakt zijn. Overleg dus van tevoren goed met de persoon die ze zet over je budget en hun prijzen.

Zodra je steentjes er eenmaal op zitten, is het belangrijk dat je je tanden goed schoon houdt. Vermijd het gebruik van elektrische tandenborstels op de steentjes, hierdoor kunnen ze namelijk sneller losgaan. Wil je de steentjes laten verwijderen? Dan kun je dit het beste door een tandarts laten doen. Zij hebben de tools om je gems te verwijderen zonder je tanden te beschadigen.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top