Gezichtsverzorging

3x natuurlijke bleekproducten voor je tanden

3x natuurlijke bleekproducten voor je tanden

Een lach met helderwitte tanden, yes please. Maar bleken met chemische middeltjes die ook nog eens heel duur zijn? No thanks. Gelukkig zijn er ook natuurlijke bleekproducten voor je tanden.

Dat scheelt geld én een ritje naar de tandarts.

1. Citroensap en zout

Citroensap maakt je gebit witter en zout haalt het tandsteen weg. Samen mixen is dus ideaal! Doe allebei de ingrediënten in een klein bakje en meng goed door. Gebruik een tandenborstel door eenvoudige en gelijkmatige distributie over de tanden en peots goed. Het smaakt misschien niet zo lekker, maar het werkt wel.

2. Kokosolie 

Kokosolie is bijna overal wel goed voor: het bakken van een eitje, het masseren van je lichaam, het verzorgen van je haar, en momenteel het belangrijkste: het witter maken van je tanden! De olie verwijdert afvalstoffen die vastplakken aan je tanden, en wanneer je een eetlepel olie voor ongeveer een kwartier door je mond spoelt, kun je er na het uitspugen vanuit gaan dat je mond een stuk schoner is. Spoel de olie alleen niet door het putje heen, dit zorgt voor ontstoppingen. Vergeet ook niet om je tong achteraf grondig te poetsen of te schrapen, want zo voorkom je dat de overige afvalstoffeb blijven plakken.

3. Baking soda

Baking soda heeft een reinigende werking omdat het de zuren in je mond neutraliseert. Bovendien schuurt het een beetje langs je tanden, waardoor aanslag wordt weggepoetst. Maar let op: doe dit niet elke dag, want dit kan je glazuur aantasten. Gebruik deze poeder in combinatie met water, en maximaal één keer in de twee weken voor optimaal resultaat.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top