Beauty

6 gouden tips voor een Hollywood glimlach en stralend witte tanden

Mooie zwoele lippen en een stralende Hollywood glimlach. Het is één van de beste accessoires van de dames en heren die zondagavond de rode loper van de Oscars zullen bewandelen. Maar hoe komen zij aan die oogverblindende gebitjes? Wij voelden mondhygiëniste Marie-Anne van Lexmond aan de tand, flauw woordgrapje maar we konden het niet laten.

Marie-Anne van Lexmond is eigenaresse van Keizers Mondzorg en mede-eigeneresse van Mondzorg Praktijk Zuidas en verantwoordelijk voor het gezonde gebit van menig BN'er. Met tips voor een stralende en frisse lach zijn wij bij deze dame dus aan het goede adres. Met ons deelde de mondhygiëniste zes gouden tips.

Tandvlees
Je zou het misschien niet verwachten maar het geheim achter mooie tanden is het tandvlees. Daarom is het van groot belang om ontstoken tandvlees te voorkomen. Dit doe je door elke dag een tandenstoker of rager te gebruiken.

Poetsen
Poets minimaal twee keer per dag je tanden met een poetsbeurt van twee minuten. Zo verwijder je namelijk effectief tandplak. Dit kan met een electrische tandenborstel, maar ook met een handtandenborstel ga je tandplak te lijf. Let wel op dat je niet te hard drukt, dit kan het tandvlees beschadigen.

Reinig het gebit
Bezoek 2-4 keer per jaar de mondhygiëniste voor een volledige gebitsreiniging. Vraag je mondhygiëniste ook altijd even om een polijst behandeling, want dit geeft net even die extra sparkle. Wist je trouwens dat een behandeling bij de mondhygiëniste vaak vergoed wordt vanuit de tandartsverzekering?

Mondwater
Wil je iets aanvullends gebruiken naast poetsen en stokers, gebruik dan een mondspoelmiddel na het poetsen. Een mondwater heeft als voordeel dat het helpt om de verborgen hoekjes van het gebit te reinigen. Gebruik bij voorkeur een mondspoelmiddel met fluoride en zonder alcohol, want dit helpt meteen om gaatjes te voorkomen.


Rietjes
Drink je graag zure sapjes zoals bijvoorbeeld smoothies? Drink deze drankjes dan met een rietje. Zo bescherm je het glazuur van de tanden.

Scrubben
Niet alleen je tanden verdienen de volledige verzorgen, maar ook je lippen. Scrub je lippen met een zachte tandenborstel voor een super glad en zacht effect. Zet er een mooie gloss overheen en je Hollywood smile is perfect.

Beeld: Unsplash

Deel dit artikel
Back to top