Lichaamsverzorging

Resultaat behouden na het zonnen? Zo doe je dat

Resultaat behouden na het zonnen? Zo doe je dat

Als de zon eenmaal schijnt dan willen we ook optimaal genieten. Het liefst gaan we meteen naar buiten om maar een tintje te krijgen. We willen nou eenmaal geen melkflessen. Alleen zonnen we soms net iets te lang. De zon is heel fijn, maar onze huid kan helaas wel beschadigen. We worden dan al snel een kreeftje. Je huid verliest veel vocht en het is belangrijk dat je vochtbalans weer wordt hersteld. Verzorging is daarom heel belangrijk!

Resultaat na het zonnen
 

1. Afkoelen

Het is belangrijk om na het zonnen af te koelen. Maar hoe doen we dat? Neem vooral geen ijskoude douche. Ga in plaats daarvan voor een lauwwarm bad of douche. Dep na de tijd je huid droog, want je huid is nogal gevoelig en droog door de zon.

 

2. After-sun

Zodra je klaar bent met douchen, is het tijd om je huid te verzorgen. Gebruik hiervoor after-sun. Zo herstel je niet alleen de vochtbalans, maar behoud je ook nog eens je bruine kleurtje. Je huid kalmeert en kan zich gaan herstellen. Smeer na de tijd een goede en hydraterende bodymilk of crème op. Zo blijft je huid lekker zacht. Binnen no time is jouw huid geen kreeft meer, maar mooi egaal getint en ook nog eens stralend. Jij houdt je summer glow nog wel eventjes. En dat wil je!

 

3. Aloë Vera

Is je huid nog echt gevoelig en heeft het wat extra verkoeling en verzorging nodig? Gebruik dan Aloë vera. Deze tropische vetplant doet wonderen. De plant zorgt namelijk voor een verzorgende werking voor een huid in nood. Smeer producten met Aloë vera op je huid of gebruik producten waar de plant in is verwerkt. Voordat je het weet is je huid weer de oude.

 

4. Opnieuw zonnen

Ben je van plan om de volgende dag weer te gaan zonnen? Vergeet je dan vooral niet opnieuw goed in te smeren. Vooral als je huid nog niet goed is hersteld van de vorige sessie. Ben je nou echt verbrand, dan kun je beter even de zon vermijden en een ander moment

 

5. Overige tips

Je huid moet wennen aan de zon. Bouw het daarom langzaam op. Ga af en toe even naar buiten toe en laat die lange broeken en shirts maar thuis. Anders krijg je nooit een kleurtje. Verder kun je je huid het beste voor het zonnen even scrubben. Zo gaan je dode huidcellen weg en komt jouw tintje sneller naar boven.

Bron: Cosmopolitan.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top