Beauty

Deze gummybeertjes geven je een bruin tintje

Zodra de zon weer gaat schijnen, maken velen er een sport van om zo bruin mogelijk te worden. Van oliën tot scrubs en de zonnebank... Alles wordt gedaan. Maar ja, erg goed is de zon natuurlijk niet voor je huid en dat zorgt ervoor dat we nu weer andere manieren gaan zoeken om die healthy glow te krijgen. Zoals met gummybeertjes!

Het lijkt een beetje op de manier waarop je vroeger je vitaminen binnenkreeg; via schattige snoepjes met een lekker smaakje. Niks mis mee natuurlijk, maar hoe krijg je van een gummybeer een gezond tintje? 

De zogenaamde tan gummies van het merk UTAN zorgen ervoor dat je gemakkelijk een healthy glow krijgt door middel van vitaminen. Er zit dus niet een magisch ingrediënt in, maar simpelweg suiker, een smaakje en een enorme hoeveelheid aan vitaminen.

Nu vraag je je waarschijnlijk nog steeds af hoe deze snoepjes ervoor kunnen zorgen dat je sneller bruin wordt. Het zit zo: In de tan gummies zit onder andere bètacaroteen die ervoor zorgt dat je huid zich beter kan beschermen tegen de zon. Ook stimuleert bètacaroteen de aanmaak van pigment in de huid, waardoor je dus sneller bruin wordt! Bij een hoge dosering van deze vitaminen (zoals in de gummies) kan je huid verkleuren en wordt die uit zichzelf geelachtig oranje. Dit is niet schadelijk, maar of je er nou zo blij van wordt is nog maar de vraag.

Wij houden het toch liever bij de standaard zelfbruiners!

Beeld: UTAN & Tone, iStock

Deel dit artikel
Back to top