Beauty

Is make-up opdoen in de zomermaanden verstandig?

Is make-up opdoen in de zomermaanden verstandig?

Je kent het vast wel. Haren die vast blijven plakken in je gezicht of een glimmend voorhoofd. In de zomermaanden hebben we hier gegarandeerd mee te maken. Lekker make-up opdoen is dan toch iets minder ideaal. De kans dat het goed blijft zitten is nu eenmaal best wel klein. Toch kan je make-up met de volgende tips perfect blijven zitten in de zomermaanden. Wij gaan je vertellen hoe!

Make-up in de zomermaanden

 

1. Primer aanbrengen

Begin met het aanbrengen van een primer. Dit is de ideale basis voor long-lasting make-up. Een primer werkt ook eigenlijk als een soort beschermlaag. Als je een primer wilt gebruiken, ga dan gelijk voor eentje met SPF erin. Zo ben je gelijk beschermt tegen de zon. Wist je dat er verschillende soorten primers bestaan? Zo heb je er eentje voor je gezicht, maar ook voor je ogen en bijvoorbeeld lippen. Je gaat gauw genoeg merken dat jouw make-up langer blijft zitten.

 

2. Neem je kwast, poeder en papier mee

Op warme dagen is het handig om een kwast of wat poeder mee te nemen. Zo kun jij je glimmende huid wat matteren en je make-up bijwerken. Voordat je al het poeder aanbrengt op je gezicht, is het goed om het overtollige zweet en talg restjes te absorberen. Hoe doen we dit? Met matterende doekjes natuurlijk. Deze worden ook wel blotting papers genoemd. Als je deze nou niet bij je hebt, kun je ook voor een tissue gaan.

 

3. Reinigen huid

Reinigen is altijd belangrijk, maar als je meer gaat transpireren dan al helemaal! Je verzamelt namleijk onderweg heel wat narigheden op je huid. Denk aan straatvuil, bacteriën en fijnstof. Oh ja en niet te vergeten, de zonnebrandcrème. Deze willen voor het slapen gaan wel graag van onze huid. Voordat je het weet heb je allemaal gele vlekken in de lakens. Bij het reinigen van je huid kun je het beste een cleanser gebruiken. Deze breng je aan op je huid en laat je schuimen met water. Deze spoel je later grondig af.

 

4. Kwasten schoonmaken

Naast het reinigen van je huid is het ook belangrijk om je kwasten schoon te houden. Je gaat merken dat je make-up ook beter kan worden aangebracht. Duw tijdens het schoonmaken en drogen de haartjes niet alle richtingen in. Maak vooral strijk- en depbewegingen. Zodra je klaar bent met het reinigen, laat je de kwasten plat drogen op een handdoekje of een stuk keukenpapier. Zo kunnen de haartjes in de juiste richting blijven staan. Ready to use!`

 

5. Alledaagste tip

Alweer de laatste tip uit het lijstje, maar zeker niet de minste. Vaak is het erg verleidelijk om aan je gezicht te zitten. Doe dit toch maar niet. Zodra jij niet aan je gezicht gaat zitten is de kans groter dat je make-up tijdens de warme dagen beter blijft zitten. Klinkt wel logisch toch?


Tip: Gebruik een waterproof mascara en andere long-lastic producten. Denk aan oogschaduw of lippenstift. 

Bron: Make-upstudio.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top