Beauty

Met deze tips blijft je make-up in de zomer perfect zitten

Met deze tips blijft je make-up in de zomer perfect zitten

De zomer is begonnen. Het is heerlijk weer en dat betekent een verandering in onze dagelijkse make-up routine. Zon betekent warmte en dus meer zweten. We willen natuurlijk niet dat onze make-up van onze huid druipt. Met de volgende tips hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Je make-up blijft als geen ander zitten. Perfect!

Make-up zomer

1. BB cream of CC cream - €31,20

Ken jij een BB cream of CC cream al? Dit zijn eigenlijk getinte dagcrèmes en dus ideale vervangers voor een foundation. De crème voelt een stuk luchtiger aan op de huid. Het voordeel is dat er ook nog eens SPF in zit. Gelijk een goede beschermer tegen de zon. Heb je nou veel last van roodheden? Dan kun je het beste alleen concealer gebruiken of een corrector cream.

 

bb cream

 

2. Bronzer - €32

Wil je nou graag een zomers kleurtje krijgen? Gebruik dan een bronzer. Zo krijg je net iets meer kleur. Wil je graag wat meer contouren? Gebruik dan eerst een assige ondertoon en ga daarna verder met een licht bruine bronzer. A sunkissed skin!

bronzeer

 

3. Weinig op je ogen

In de zomer kun je het beste zo min mogelijk op je ogen doen. Alleen een mascara of een dunne eyeliner is vaak al voldoende. Alles glijdt namelijk een stuk makkelijker van je gezicht en je wilt vast geen lekkende oogschaduw in je ogen. Wil je toch voor een full glam look gaan? Gebruik dan een oogprimer.

 

4. Zonder parfum

De combinatie parfum en zon is niet heel ideaal. Dit kan namelijk zorgen voor irritatie en pigmentatievlekken. Dit willen we natuurlijk niet. Gebruik daarom het liefst producten zonder parfum.

 

5. Primer - €28,80

Gebruik een primer onder je gezichtsmake-up. Je gaat merken dat je make-up veel langer blijft zitten en dat is ideaal in de zomer. Door de siliconen blijft je huid egaal, blijft de make-up langer goed en reguleert iets de vette huid. Ideaal toch?

primer

 

 

6. Fixing spray - €21

Om je look helemaal af te maken, gebruik je een fixing spray. De spray geeft niet alleen een verfrissend gevoel, het laat je make-up er ook nog eens natuurlijk uitzien en het blijft natuurlijk ook nog eens langer zitten. Dat is wat we willen toch?

primer

 

7. Gebruik producten met SPF

SPF beschermt je tegen de zon. Hoe handig is het om onder je make-up laag een dagcrème of zonnebrand met SPF op te doen? Ga je echt zonnen? Gebruik dan vooral geen make-up, maar smeer je goed in. Make-up kan zorgen voor irritatie en vlekken.

 

8. Lippen balsem - €16

Ja je lippen zijn hartstikke gevoelig. Ze moeten daarom ook extra goed beschermd worden tegen de zon. Gebruik daarom een speciale lippen balsem om je lippen te beschermen. Zo blijven ze gehydrateerd en gaan ze niet scheuren. Weg met die kapotte lippen.

lippenbalsem

 

9. Waterproof make-up - €30,44

De allerlaatste tip, maar niet de minste. Gebruik waterproof make-up! Ook al ga jij nu zweten. Je make-up blijft hartstikke goed zitten. Stel jij gaat een dagje naar het strand. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat je wenkbrauwen of mascara verdwijnen.

mascara

Bron: Lovestohave.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top