Lifestyle

Deze 7 manieren helpen je om stress te minderen

Deze 7 manieren helpen je om stress te minderen

Ken je die dagen dat je alleen maar aan het rennen bent en geeneens tijd hebt om te eten? Je staat op spanning en hebt aan het einde van de dag het gevoel dat je staat op ontploffen. Je bent een grote stressbom. Wandelen of sporten zou fijn zijn, maar heb je daar wel tijd voor? Maak er tijd voor en ontspan. Wij gaan je vertellen hoe je dat doet.

Stress minderen

Leren ontspannen werkt het beste door middel van snelle technieken die je eigenlijk overal kunt toepassen. Vind vooral je balans en ontspan. Veel tijd hoef je er niet kwijt aan te zijn.

 

1. Massage

We beginnen met de massage. Een full-body massage is een van de beste manieren om volledig te kunnen ontspannen. We hebben hier alleen niet altijd tijd voor. Gelukkig is er een alternatief. Sluit je ogen regelmatig terwijl je met je duimen je wenkbrauwen masseert. Gebruik je vingers om je schouders en nek te kneden. Herhaal dit telkens tot de spanning van je schouders is.

2. Tekenen

Wat creativiteit komt ook nog van pas. Wees lekker creatief en probeer eens een tekening te maken op papier. Mocht je nu alle tijd hebben, dan kun je ook voor een tekenles gaan. Of je koopt een kleurboek voor volwassenen. Tekenen zorgt ervoor dat je je eventjes op iets anders focust en dus niet aan werk hoeft te denken. Weg met de stress.

 

3. Praten

Vraag aan mensen hoe het met ze gaat en luister goed naar wat ze zeggen. Zo verleg je je aandacht en hoef je eventjes niet meer aan je eigen problemen te denken. Ook kan het helpen om even je hart te luchten door wel even je problemen te benoemen. Anderen kunnen jouw situatie dan ook beter begrijpen

 

4. Kopje thee

Ben jij nou een echte theeleut? Dan heb je geluk, want een kopje thee doet wonderen. Een ultiem momentje om even te ontspannen en geen stress meer te hebben. Probeer eens tijdens het drinken op je ademhaling te letten en adem de stoom uit je beker rustig in. Misschien niet iets wat je normaal zou doen, maar toch het proberen waard.

 

5. Knuffel

Zoek je partner op voor een dikke knuffel voordat je dag begint. Mensen die namelijk knuffelen zijn over het algemeen wat rustiger en kunnen wat makkelijk met emotionele situaties omgaan, vergeleken met mensen die geen knuffel hebben gekregen. Je zult minder stress ervaren.

 

6. Mediteren

Misschien ben je heel sceptisch over mediteren, toch is het een aanrader. Download een app als Headspace en volg iedere dag een meditatie-sessie van 10 minuten. Je hoeft alleen maar te zitten. Na die 10 minuten voel je je echt een ander mens. Geef het vooral een kans.

 

7. Muziek luisteren

Muziek kan negatieve gevoelens verminderen en kan bijdragen aan postieve emoties. Door naar muziek te luisteren kun je je hartslag en cortisolwaarden verlagen. Deze zijn beiden belangrijk voor het minderen van stress. Zet er dus een lekker muziekje op en ontspan.

Bron: ProActiv.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top