Interior

Dit zijn de slimste manieren om je kleding op te bergen

Dit zijn de slimste manieren om je kleding op te bergen

Je garderobe netjes houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Veel soorten kleding moeten op een andere manier opgeborgen worden, veel items draag je niet het hele jaar door en kleine items zijn moeilijk om bij elkaar te houden. Is jouw kast ook een complete chaos? Dit zijn de slimste manieren om je kleding op te bergen.

Dubbele hangers

Drink jij wel eens frisdrank uit blikjes? Gooi dan het lipje van de blikjes niet weg, je kunt er met een handige DIY ruimte mee besparen. Als je het lipje namelijk aan een kleerhanger hangt, kun je er nog aan hanger aan vasthangen. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte in je kledingkast!

Gebruik ladeverdelers

Heb jij grote lades waarin je meerdere soorten items bewaard? Dan zijn ladeverdelers een echte lifesaver. Dit werkt bijvoorbeeld fijn voor accessoires, ondergoed, beha's of riemen. Door de lade te verdelen in kleine onderdelen, kun je alle losse spulletjes een eigen plekje geven en ben je nooit meer onnodig lang aan het zoeken. Dit trucje werkt ook erg goed voor sokken.

Rol je t-shirts op

Heb jij te veel t-shirt en worden je stapels daardoor te hoog? Dan kun je ze op een andere manier opbergen. We kennen natuurlijk allemaal de vouwmethode van Marie Kondo. Dit is een handige manier om je t-shirts op te bergen. Maar je kunt je shirts ook oprollen. Vouw hiervoor eerst de mouwen naar binnen zoals je normaal gesproken ook zou doen. Rol het t-shirt vervolgens op en zet ze verticaal in de la. Hierdoor kun je al je t-shirts goed zien en neemt je collectie minder ruimte in.

Berg seizoenskleding op in bakken met labels

Sommige kleren dragen we niet het hele jaar door. Denk aan dikke truien, korte broekjes of kleding voor speciale gelegenheden. Als deze items veel ruimte innemen in je kast, kun je deze op een aparte plek opbergen. Doe ze bijvoorbeeld in plastic bakken die je vervolgens op kunt bergen op zolder. Label de bakken zodat je makkelijk kunt zien wat erin zit. Dit is ook een goede tip om toe te passen bij de kleding van je kinderen. Heb je bijvoorbeeld kleding waar de oudste is uitgegroeid? Berg ze op en bewaar ze zodat de jongste ze ooit kan dragen. Zo nemen ze geen onnodige ruimte in in de tussentijd.

Gebruik een schoenen organizer voor grote items

Heb jij een hangende schoenen organizer die je niet gebruikt? Deze kun je ook inzetten voor grotere items zoals broeken of truien. Hierdoor hoef je ze niet in een krappe la te proppen die je vervolgens niet meer open en dicht krijgt. Je kunt verrassend veel kwijt in zo'n organizer en je hebt nu een duidelijk overzicht van de items die je hebt.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top