Fashion

Deze fashion items zijn onmisbaar in jouw kledingkast voor de lente

Deze fashion items zijn onmisbaar in jouw kledingkast voor de lente

De zon schijnt eindelijk steeds vaker en de mutsen en sjaals verdwijnen langzaamaan naar zolder. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Om je kledingkast lente proof te maken, heb je standaard een aantal kledingstukken nodig. Deze fashion items mogen zeker niet ontbreken in jouw kledingkast voor de lente!

Capsule garderobe voor de lente

Misschien ken je het fenomeen al, maar één van de duurzame trends is de zogenoemde capsule garderobe. In deze kledingkast hang je per seizoen ongeveer 37 kledingstukken en alleen deze items mogen vervolgens worden gebruikt. Dit zijn wel altijd kledingstukken, die je makkelijk met van alles kan combineren. Niet alleen ben je duurzamer bezig met een capsule garderobe, ook scheelt het je waarschijnlijk een hoop kledingstress. Om je een handje te helpen bij het samenstellen van je capsule garderobe voor de lente, heb je hier een lijstje met onmisbare kledingitems voor het lenteseizoen.

1. Trenchcoat

In de lente is de temperatuur vaak nog niet op z’n hoogst. Een jas is dan zeker onmisbaar in je kledingkast. In de lente ga je vervolgens voor de lange, dunne trenchcoat. Deze jas beschermt je goed tegen spontane windvlagen en houd je net warm genoeg in het lentezonnetje.

capsule garderobe lente trenchcoat
Julie trench van linnenmix bij H&M

2. Jurk met pofmouwen

Onder je trendy grijze trenchcoat draag je dan een soepel vallende, lange jurk met pofmouwen. Zulke jurken horen gewoon echt in je capsule garderobe voor de lente, vooral wanneer de jurk een vrolijk bloemetjesmotief heeft.

capsule garderobe lente jurk met pofmouwen
Soepel vallende midi-jurk met pofmouwen bij H&M

3. Lichtgewicht pak

Ook in de lente heb je af en toe een meer formele outfit nodig. Het is voor veel mensen helaas nog geen vakantie. Om je niet helemaal rot te zweten op kantoor, kun je een lichtgewicht pak aanschaffen, bijvoorbeeld van katoen. Zulke pakken zijn perfect voor het lenteseizoen!

capsule garderobe lente lichtgewicht pak
JV ZOYA Blazer - off white bij JOSH V

4. Cropped broek

Dan komen we bij de cropped broek, want in de lente mag je wel wat huid laten zien. Al is het aan het begin van de lente nog net iets te fris voor rokjesdag. In plaats daarvan kun je kiezen voor zo’n broek met ‘hoog water’. Draag er een paar stijlvolle hakken onder of stoere sneakers en je bent ready voor de dag.

capsule garderobe lente cropped broek
High waist cropped jeans in recht model bij America Today

5. Tijdloze gympen

Over sneakers gesproken: een paar tijdloze gympen zijn ook onmisbaar in je capsule garderobe voor de lente. Daarmee bedoelen we dus gympen in een egale kleur, zodat ze makkelijk bij verschillende outfits passen. Deze witte sneakers met trendy gouden details zijn bijvoorbeeld perfect voor het komende voorjaar.

capsule garderobe lente tijdloze gympen
Witte leren sneakers met platform zool bij Manfield

6. Denim midi-rok

Eén van de modetrends van het voorjaar van 2023 is de denim look. Blijkbaar mag je deze lente all-in gaan wat betreft de populaire jeansstof. Zorg in ieder geval dat je een denim midi-rok toevoegt aan je kledingkast, die kan volgend jaar ook nog mee.

capsule garderobe lente denim midi-rok
Spijkerrok met split bij Mango

7. Handtas

In de lente verstop je je handen waarschijnlijk niet meer in je zakken. Tijd om weer een leuke handtas te scoren, die je gewoon in je hand vasthoudt en niet om je heen slaat of over je schouder. Zo’n kleine handtas is toch veel makkelijker, wanneer je op het terras zit?

capsule garderobe lente handtas
Minitas met hardwaredetail bij NA-KD

8. Jumpsuit

Oké, een jumpsuit kan wat onhandig zijn als je naar de wc moet. Wel is ook de jumpsuit onmisbaar in je capsule garderobe voor de lente. Ga wel voor een luchtige jumpsuit van bijvoorbeeld katoen, zodat je het niet snel te warm krijgt.

capsule garderobe lente jumpsuit
Jumpsuit met wijde pijpen bij H&M

9. Witte blouse

Tot slot kan de basic witte blouse ook niet ontbreken in je kledingkast. Korte mouwen zijn waarschijnlijk nog iets te koud voor de lente. Daarom is de blouse perfect. Het is met lange mouwen, maar de stof is vaak niet te dik en heerlijk luchtig.

capsule garderobe lente witte blouse
Katoenen blouse met ruches en knoopsluiting bij America Today
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top