Lifestyle

Kledingkast opruimen? Deze 5 tips helpen je op weg

Kledingkast opruimen? Deze 5 tips helpen je op weg

Nu het lente is, begint het schoonmaken en opruimen te kriebelen. Van de grote lenteschoonmaak in huis tot het opruimen van je kastjes. Heb je ook de drang om alles lekker te organiseren? Dit zijn 5 tips die je helpen bij je kledingkast opruimen.

Kledingkast opruimen tip #1 - Zet een bak neer voor items die naar de kringloop kunnen

First things first: zet verschillende bakken of tassen neer om je kleding in kwijt te kunnen. Je komt ongetwijfeld items tegen die je wilt houden, maar sommige rokjes of die ene jumpsuit die je nooit meer draagt kunnen weg. Maak een bak met items die naar de kringloop kunnen of items die je wilt verkopen via Vinted.

Kledingkast opruimen tip #2 - Haal je kast écht helemaal leeg

Pak het geheel Marie Kondo aan. Maak je hele kast leeg. Ja, haal echt álles eruit, en leg de grote kledingstapel op je bed neer. Om het handiger aan te pakken kun je een stapel maken met broeken, jurkjes, truien etc. Zo heb je een beter overzicht van wat je hebt. Én je kunt meteen even een doekje door je kast halen, lekker fris. 

Kledingkast opruimen tip #3 - Wees eerlijk tegen jezelf

Het belangrijkste om tijdens het kledingkast opruimen te doen? Eerlijk zijn tegen jezelf. Dat shirtje dat al een jaar in je kast ligt en waarvan je denkt dat je 'm echt gaat dragen.. weg ermee. Sommige dingen die je gaat passen staan misschien wel mooi, maar passen niet meer bij de stijl die je nu hebt. Dat is oké. Het is tijd dat je het item een nieuwe eigenaar geeft die het wel met veel plezier draagt.

Kledingkast opruimen tip #4 - Maak een stapel met items die je wilt strijken

We kennen het allemaal: je wilt die mooie witte blouse wel aan, maar omdat 'ie zo gekreukt is pak je 'm 's ochtends niet uit de kast. Je hebt gewoon geen tijd om 'm dan te strijken. Daarom is het verstandig dat je tijdens het opruimen van je kast ook direct een strijkstapel maakt. Ga meteen strijken of doe het direct de dag erna. Dan is alles echt lekker weggewerkt en hangen de blouses weer netjes in je kast. 

Kledingkast opruimen tip #5 - Repareer items die je wilt houden

Kledingstukken die je wel wilt houden, maar waarvan iets kleins kapots is kun je het beste repareren. Schaf een naaisetje aan om knopen op je blouses te vervangen. Items waar echt veel mis mee is of waar je geen raad mee weet breng je naar de kleermaker. Wel slim: kijk of het echt worth it is om nog in dit kledingstuk te investeren. Als je het altijd draagt, weet je dat repareren de beste optie is.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top