Interior

Rommelige kledingkast? 4 x zo hangt jouw kleding er perfect bij

Rommelige kledingkast? 4 x zo hangt jouw kleding er perfect bij

Eén van de meest rommelige plekken in huis is waarschijnlijk de kledingkast. Nieuwe collecties komen en gaan, waardoor we alsmaar weer nieuwe kleding in onze kasten proppen. Is jouw kledingkast een grote puinhoop? Check dan snel deze tips voor het ophangen van kleding en creëer binnen no time meer ruimte in jouw kledingkast.

Kleding ophangen tips #1 - Jeans

Grote kans dat je je jeans momenteel gewoon opvouwt. Dat kan natuurlijk, al neemt het wel veel ruimte in beslag. Als je je jeans nou ophangt, dan heb je op de plank weer ruimte voor shirts of schoenen. Alleen hoe hang je jeans op? Heel makkelijk! Vouw allereerst de pijpen van je jeans op elkaar naar binnen toe. Neem nu een kledinghanger met een stang en haal de jeans erdoorheen. Doe vervolgens de achterste riemlus over de hanger en duw daarna de broek iets door het gat van de hanger.

Kleding ophangen tips #2 - Truien

Misschien hing je weleens truien op en ontdekte je daarna een paar uitgelubberde schouders. Huh? Ja, dat ligt dus aan de manier hoe je truien ophangt. Je kunt dit tegengaan op een vrij makkelijke manier. Leg allereerst de trui op een oppervlakte en vouw deze dubbel. Houd nu de hanger aan de bovenkant van je trui en leg deze met het metalen haakje naar beneden (zie de onderstaande TikTok voor verduidelijking). Haal nu eerst de mouwen door de hanger heen, waarbij ze over de bovenkant van de hanger heengaan. Doe ongeveer hetzelfde met de andere kant van je trui. Al hoeft deze kant niet per se door de hanger heen.

Kleding ophangen tips #3 - Lange jassen in kleine kledingkast

Heb je veel lange jassen en een te kleine kledingkast? No worries, je hoeft ze niet allemaal aan de kapstok te hangen. Hang de lange jassen gewoon korter op. Wacht, kan dat? Wat je nodig hebt is een kledinghanger voor broeken, dus zo'n hanger met knijpers. Zet vervolgens de onderkant van de jas tussen de knijpers en doe aan de andere kant een normale hanger. Vouw nu de jas naar elkaar toe en zet het vast met de twee hangers. Tada!

Kleding ophangen tips #4 - Broeken zonder riemlussen

Tot slot een handige ophangtip voor broeken zonder riemlussen. Aangezien je net leerde bij de jeans, dat riemlussen handig zijn bij het ophangen van kleding. Nou, soms is dat gelukkig niet nodig! Zo hebben pantalons vaak geen riemlussen. Vouw allereerst de broek op. Schuif nu één broekspijp door het gat van de kledinghanger en vouw deze helemaal dubbel. Zorg dat de broekspijp om de stang van de hanger gaat. Daarna vouw je simpelweg de andere broekspijp door het gat en tada! Je hangt de broek zo op in de kledingkast.

@makelifesimpler_ Which one is your favorite?#closetorganization #closet #hacks #tips #closethack ♬ So Easy to Love You - AINT
kleding ophangen tips
30 Houten Kledinghangers - Kleerhanger met Inkeping en Broeklat - Metalen Haak - Dames/Heren/Volwassenen - Bruin - 30 Stuks bij Bol.com
kleding ophangen tips
LifeGoods 20x Broekhangers met Verstelbare Antislip Knijpers - Stevige Kleding Hanger met Klemmen - Kleerhanger voor Dames/Heren/Kind/Baby - Broek en Rok Houder - Metaal bij Bol.com

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top