Fashion

Zo declutter jij jouw kast als de beste

Zo declutter jij jouw kast als de beste

Nu je misschien wat vaker thuis zit en niet helemaal weet wat je moet doen, is je kast eindelijk opruimen misschien wel een goede optie. Dit doen we namelijk net iets te weinig en het is iets wat we vaker willen doen. Hier heb je nu alle tijd voor.

Maar hoe ruim jij je garderobe nou het beste op? Het kan er soms namelijk op lijken dat er geen eind aankomt en je niet weet waar je moet beginnen. Je kast puilt misschien wel helemaal uit van de items. Gelukkig zijn er een aantal tips die jij kunt volgen om je kast zo voorbereid mogelijk op te ruimen en het gewenste resultaat te behalen want een opgeruimde kast zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Haal alles eruit

Het eerste waar je aan begint, is het uitruimen van je kast. Gooi alles eruit en hier hoef je niet voorzichtig in te zijn. Zolang alles maar uit je kast is, is het goed. Leg alles op je bed, je gaat dit later uitzoeken.

Maak je kast schoon 

Dit doe ook jij misschien veel te weinig: het schoonmaken van jouw kast. Maak een fijn sopje en ga aan de slag. Je zult zien dat er zich veel stof heeft opgehoopt de afgelopen tijd en je jouw kast toch wat eerder had willen boenen. Ga er eerst doorheen met de stofzuiger en maak 'm daarna schoon met schoonmaakmiddelen. 

Maak beslissingen

Het is lastig maar het is de enige manier om de chaos in jouw kast tegen te gaan. Bekijk al jouw kleding en beslis of je dat ene jurkje nog wel gaat dragen, die al een aantal jaren in jouw kast ligt nog met het prijskaartje eraan. Kijk hier realistisch naar; als je weet dat je iets nooit meer gaat aantrekken heeft het geen zin om dit in je kast te laten liggen. Maak een stapel van alle kleding die je niet meer draagt en je dus kunt weggeven of verkopen. Deze stapel kan je alvast in een zak doen, zodat je dit later niet meer nodig is.

Leg alles soort bij soort 

Zodra alle kleding die je niet meer draagt weg is, is het de tijd om de rest van jouw kleding soort bij soort te gaan leggen. T-shirts bij de t-shirts, jeans bij de jeans en stapel deze per plek op in jouw kledingkast. Mocht je écht een opgeruimde kast willen dan kan je deze kledingstukken ook nog op kleur leggen: zo heb je een echt strakke kast. 

Koop efficiënte items

Dit is misschien wel het belangrijkste voor een opgeruimde kast; efficiënte items die ervoor zorgen dat jouw kleding netjes blijft en het er opgeruimd uitziet. Manden, lades en hangers dragen erg bij aan jouw garderobe en zijn dus ook heel belangrijk om aan te schaffen. Zodra jij alles in stapeltjes hebt liggen dan zie je vaak het overzicht niet meer.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top