Interior

Kleine walk-in closet? Dit zijn de beste trucs om 'm in te richten

Kleine walk-in closet? Dit zijn de beste trucs om 'm in te richten

Genoeg vrouwen fantaseren over een gigantische walk-in closet met ruimte voor al hun kleding, schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires. Helaas moeten velen van ons blijven dromen. Voor degenen die zijn gezegend met een kleine inloopkast, hebben wij een aantal trucs om deze ruimte optimaal te benutten.

Bij het inrichten van een kledingkast is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van je garderobe en naar je dagelijkse behoeften. Volg deze zeven tips om het meeste te halen uit jouw walk-in closet.

1. Glazen deuren

Heb je liever geen open kast en wil jij je kleding en accessoires beschermen tegen stof? Kies dan voor glazen deuren. Op deze manier behoud je het gevoel van ruimte en geef jij jouw walk-in closet een chique uitstraling.

2. Uitschuifbare tafel

Een mooie en praktische ruimte creëer je door te letten op de kleine details. Een uitschuifbare tafel kun je gebruiken om jouw kleding op te vouwen, in te pakken of zelfs om te strijken. Het is een fantastische oplossing als er geen ruimte is voor een eiland.

3. Tashaken

Tassenliefhebbers weten dat deze veel kastruimte in beslag kunnen nemen. Een ruimtebesparend trucje om jouw favoriete handtassen veilig en mooi tentoon te stellen, is het gebruiken van haken in jouw kledingkast.

4. Niet stapelen

Probeer zoveel mogelijk al jouw kleding op te hangen. Hoge stapels T-shirts en jeans geven een rommelig effect en het maakt het aankleedproces niet aangenamer. Creëer verstopte uittrekbare ophangruimte voor een geweldige walk-in closet.

5. Maak ruimte voor je schoenen

Een kledingkast is voor kleding, maar je schoenen hebben ook een plekje nodig. Houd je kast perfect opgeruimd door planken te maken die overeenkomen met de hoogtes van jouw laarzen, pumps en platte schoenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de space hebt waar het nodig is en dat er geen ruimte wordt verspild.

6. Het spiegeleffect

Spiegels staan bekend om het creëren van een optische illusie. Ze kunnen elke ruimte groter laten aanvoelen, dus ook jouw inloopkast. Als een lange passpiegel geen optie is, kun je het materiaal verwerken op andere plekken, zoals ladefronten en deuren.

7. Verstopte wasmand

De inloopkast is niet alleen een plek waar jij je aankleedt, ook waar jij je uitkleedt. Een wasmand is daarom geen overbodige luxe. Een ingebouwde wasmand is een elegante oplossing: het bespaart ruimte en het staat netter dan een gewoon exemplaar. Tip! Maak gebruik van uitneembare waszakken.

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top