Lifestyle

4x tips om meer ruimte te maken in je kledingkast

4x tips om meer ruimte te maken in je kledingkast

We kennen het allemaal: alle prachtige kledingstukken in een veel te kleine kast proppen. Die veroordelende blik van huisgenoten, je partner of ouders maakt die strijd nou eenmaal niet eenvoudiger. Om ervoor te zorgen dat je alsnog zorgeloos kunt shoppen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je meer ruimte in je kledingkast kan creeëren.

1. Kies de juiste kledinghangers

De verkeerde kledinghangers kunnen ervoor zorgen dat je kast kleiner lijkt dan 'ie is. Gebruik daarom bij voorkeur dunne, fluwele of metalen kledingkangers. Deze nemen niet al te veel ruimte in en zorgen ervoor dat dunne blousejes of jurkjes niet snel van de hanger afglijden. Kies daarnaast ook voor kledinghangers met een lichte kleur, dit geeft het gevoel dat je kast groter is en het geen donker hol wordt.

2. Haal schoenen weg

Hoe graag je ook alles in één kast wil, schoenen vormen een uitzondering op deze regel. Buiten dat schoenen in de kast er rommeliger uitzien, nemen sommige schoenen als lange laarzen veel ruimte in. Wil je je schoenen écht in de kledingkast? Haal dan een aantal doorzichtige schoenendozen die je eenvoudig kunt opstapelen. Deze dozen kunnen ook onder het bed of in de hoek van de kamer geplaatst worden om ze tentoon te stellen.

3. Bewaar winter- en zomerkleding apart

In de zomer heb je geen dikke jassen nodig, en in de winter zijn luchtige jurkjes niet van toepassing. Leg daarom de kleding die niet bij het seizoen past onder je bed, op zolder of op een andere plaats waar het niet stoort. Wil je dat de kleding mooi en stofvrij blijft? Vouw de kledingstukken die je niet gebruikt dan netjes op en stop ze in een opbergbak of een vacuümzak.

4. Hang blazers over jurkjes

Niet élk item in je kledingkast heeft een eigen keldinghanger nodig. Over luchtige jurkjes en items die je wat minder draagt kun je perfect een blazer of jasje hangen. Zo kun je tegelijkertijd outfits samenstellen, en raakt je kast niet vol met hangers.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top