Interior

Dit zijn de voor- en nadelen van een kledingrek

Dit zijn de voor- en nadelen van een kledingrek

Kledingkasten zijn handig, maar soms heb je er gewoon geen ruimte voor. Dan is een kledingrek een goede tweede keus. Wij hebben de voor- en nadelen van een kledingrek op een rijtje gezet, zodat jij de juiste keuze voor jou kiest.

Lees ook: Meer kleur dragen? Deze kledingitems in de leukste kleuren mogen niet missen in je kledingkast

Voordelen:

Kamer oogt ruimer

Een kledingkast zorgt er al snel voor dat je slaapkamer kleiner aanvoelt. Het zijn grote dingen die ook gewoon veel ruimte innemen. Door een kledingrek te gebruiken oogt je kamer niet alleen ruimer, maar is dat het ook. Je ziet de muur erdoorheen en is lang niet zo groot als een normale kledingkast.

Beter voor de kleding

Al dat opvouwen is voor sommige kledingstukken niet heel fijn. Het gaat kreuken, waardoor je het weer gaat strijken of rondloopt met een outfit vol kreukels. Daarnaast gaat je kleding muf ruiken na een tijd opgevouwen in de kast te hebben gelegen. Dat betekent dat je de kleding weer in de wasmachine gooit vóórdat je het draagt. Dat kost tijd, geld en water.

Kledingrek is goedkoper

Een kledingkast is vaak duur en dat hebben vele mensen niet zomaar te besteden. Een kledingrek is daarom een goede oplossing ervoor. Het is een stuk goedkoper, omdat het minder materiaal is en sneller klaar is. Grote kledingkasten hebben vaak ook nog details erop, of zijn van verschillende materialen gemaakt. Daarentegen is een rek kleiner en vaak één materiaal. Een kledingrek is dus ook nog eens duurzamer!

Nadelen:

Minder ruimte voor kleding

Een kledingkast is groot en heeft ruimte voor veel spullen. Een rek daarentegen heeft een stuk minder ruimte. Je hangt wat kleding op, maar niet alles past er op. Of je doet meer kleding weg door het bijvoorbeeld te doneren, of je koopt een extra ladekast. Dit neemt ook weer extra ruimte in, die je misschien liever vrij ziet. Het is ook geen gezicht als je overige kleding, zoals sokken en ondergoed, ergens op de grond staat.

Kamer oogt niet strak

Een kledingkast neemt misschien veel ruimte in, maar zorgt er ook voor dat de kamer er strak uitziet. Bij een kledingrek hangt al de kleding in het zicht. Bij een kast is het netjes achter een deurtje gestopt. Wil je je kledingrek er zo strak mogelijk uit laten zien? Zorg er dan voor dat je de kleding netjes ophangt en terughangt. Dat kost tijd en vergeet je waarschijnlijk als je haast hebt.

Stof en zon

De kleding die aan het rek hangt, hangt open en bloot in je kamer. Er komt dus sneller stof op. Dat betekent dat je dus eerst al dat stof van je kleding haalt, voordat je deze aantrekt. Kost weer tijd, die je waarschijnlijk liever ergens anders insteekt.

Ook de zon is een boosdoener voor de kleding. Als het een lange tijd in de zon hangt, verkleurt je kleding snel. Dat gebeurt niet met een dag, maar als de zon elke dag op hetzelfde shirtje schijnt, verdwijnt die mooie rode kleur snel. Zet je rek dus niet pal naast het raam, maar plaats deze op een plek waar de zon niet goed bij komt. Verplaats het rek ook volgens het seizoen.

Lees ook: Dit zijn de 7 dingen die weg moeten uit je kledingkast

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top