Gezichtsverzorging

Is saffloerolie hét wondermiddel tegen acne?

Is saffloerolie hét wondermiddel tegen acne?

Heb je al veel dingen geprobeerd om van acne af te komen zonder resultaat? Misschien is dit wondermiddel wel de oplossing voor jou. Het is een natuurlijke olie die van de saffloerplant afkomstig is. Plantaardige oliën worden in het algemeen gebruikt om de huid te hydrateren, als het om skincare gaat. Saffloerolie - of distelolie - schijnt ook onzuiverheden te kunnen bestrijden.

Hoe dat zit en hoe jij dit wondermiddeltje kan gebruiken, leggen we je hier aan je uit.

Wat is saffloerolie?

Saffloer is de Nederlandse naam van de plant Carthamus tinctorius.  Het is een bloeiende plant die bekendstaat als de '4.000 jaar oude kruid' en wordt ook wel de valse saffraan genoemd, omdat het beide gebruikt kan worden als kleurstof. Daarnaast wordt de plant ingezet als skincare product en wordt het ook toegepast in de keuken. Saffloerolie wordt bijvoorbeeld beschouwd als de gezondste olie om mee te koken. De zaadjes van de saffloerplant worden koudgeperst en daaruit ontstaat de distelolie.

 

Voordelen van saffloerolie

Huidveroudering

Dit wondermiddeltje heeft een hoger niveau van antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen dan andere oliën die vaak worden gebruikt om de huid te verzorgen. De plant is rijk aan vitamine C en in de saffloer zitten natuurlijke bestanddelen (flavonoïden), deze zorgen voor de antioxidatieve werking. Deze antioxidanten schijnen de schade die veroorzaakt wordt door UVB-stralen te kunnen tegenhouden,  wat inhoudt dat het ook anti-aging voordelen heeft.

Hydratatie

De combinatie van omega 3, 6 en 9 vetzuren, zorgt ervoor dat de olie een ontstekingsremmende werking heeft en dat het de huid goed kan hydrateren en verzachten.

Antibacteriële werking

Distelolie kan wonden genezen, heeft een antibacteriële werking en is schimmelwerend. Deze combinatie zorgt ervoor dat het middeltje kan helpen bij het behandelen en voorkomen van acne littekens.

Acne

Bovenstaande voordelen van de saffloerplant maakt deze olie het perfecte middel om van acne af te komen. Saffloerolie wordt beschouwd als niet-comodogeen, wat inhoudt dat het een stof is die niet de neiging heeft om poriën te verstoppen. De ontstekingsremmende eigenschappen helpen om roodheid te verminderen en de antibacteriële werking draagt er natuurlijk ook aan bij.

Mee-eters

Saffloerolie kan je ook gebruiken als jij alleen last hebt van mee-eters (zowel whiteheads als blackheads). Er zit ongeveer 70% linolzuur (omega 6) in de saffloerplant - wat enorm veel is - wat de voornaamste reden is dat het gezien wordt als wondermiddel tegen acne.

Gebruiken en bewaren

Het is belangrijk dat je 100% pure saffloerolie gebruikt. Breng dagelijks twee of drie druppels rechtstreeks aan op je huid. Bewaar het middeltje op een donkere plek en het liefst in een donkere, ondoorzichtige fles.

100% Biologische Saffloerolie bij BOL.com

Allergische reactie

Als jij allergisch bent voor chrysanten, goudsbloemen, madeliefjes of verwante planten, kan het ook zijn dat je een allergische reactie krijgt van saffloerolie. Brengt een beetje olie aan op je pols en plak een pleister er op. Controleer de huid gedurende 24 tot 48 uur om erachter te komen of jij allergisch bent of niet. Gebruik het middeltje niet als je een stollingsstoornis hebt of anticoagulantia gebruikt.

Beeld: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top