Gezichtsverzorging

DIY: een gezichtsmasker van houtskool voor jouw huidtype

DIY: een gezichtsmasker van houtskool voor jouw huidtype

Een gezichtsmasker zelf maken is de perfecte bezigheid tijdens deze pandemie. Je hebt wel een selfcare momentje verdient. Charcoal gezichtsmaskers zijn al een tijdje populair en nu kan jij een maken voor je eigen huidtype.

Een masker van kool kan verstopte poriën reinigen, whiteheads (mee-eters met een wit puntje) wegsmelten en overtollige olie absorberen. Als je het masker aanbrengt, worden alle ongezonde microdeeltjes uit je poriën naar je bovenste huidlaag getrokken en dit voorkomt dat het in de bloedstroom terechtkomt. Wanneer jij het masker van je huid afwast, worden deze deeltjes meegenomen.

Ingrediënten

Meng eerst de droge ingrediënten en voeg daarna voorzichtig de vloeibare ingrediënten toe.

- 1 eetlepel bentoniet klei

- 1 eetlepel actieve koolpoeder van kokosnootschillen

- 2 theelepels water

- Extra's gebaseerd op je huidtype

Het masker kun je maar één keer gebruiken. Breng het masker aan op de huid en laat het vijf tot twintig minuten intrekken. Wacht niet tot het masker helemaal droog is en voorkom irritaties en infecties! Spray voor het beste resultaat af en toe wat water op je gezicht zodat de mineralen van de klei actief blijven. Haal het masker eraf met lauw water.

Bentoniet klei bij Bol.com       

Actieve Kool (Activated Charcoal) bij Bol.com

Gevoelige huid

Gebruik het masker niet bij een gevoelige huid. De kool wat het masker juist zo effectief maakt, kan de huid beschadigen. Een masker van kool is heel absorberend en verwijdert de natuurlijke oliën van de huidoppervlakte. Het kan zelfs gezichtshaar weghalen. Bij het afpellen van het masker kun jij een deel van de bovenste laag van je huid verwijderen waardoor er irritaties en infecties kunnen ontstaan. Om deze reden is het belangrijk om het masker niet helemaal op te laten drogen.

Vette huid

Voeg een aantal druppels toverhazelaar toe om de vettige huid in balans te brengen. Etherische lavendel- of rozenolie kun je toevoegen voor een kalmerend effect. De etherische olie hoeft niet verdund te worden, twee druppels zijn genoeg.

Droge huid

Voeg voor een droge huid een beetje vaseline (ter grootte van vijf eurocent) toe of een aantal druppels druivenpitolie.

Gecombineerde huid

Twee druppels azuleen olie doet wonderen voor een gecombineerde huid. Om het masker nog beter te maken, kun je een aantal druppels kamillethee toevoegen om roodheid te verminderen en een natural glow te krijgen. Breng je masker alleen maar aan op je T-zone.

Normale huid

Voeg voor een normale huid twee druppels etherische aloë vera-, lavendel- en rozenolie toe.

Acnehuid

Gebruik voor een acnehuid een eetlepel Griekse Yoghurt of twee druppels tea tree olie.

Geniet ervan!

Beeld: Photo by Raphael Lovaski on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top