Health

Door deze selfcare tips voel jij jezelf het allerfijnst in jouw vel

Door deze selfcare tips voel jij jezelf het allerfijnst in jouw vel

Aan jezelf denken kan soms lastig zijn. Ons leven gaat snel en we hebben veel te doen. Ook tijdens deze zelfisolatie heb jij misschien de hele dag dingen op jouw to do lijstje staan. Dit zorgt er onbewust voor dat jij jezelf niet op nummer één zet, wat wel zou moeten. Selfcare zorgt er namelijk voor dat we energie hebben, ons fijn voelen in ons vel en we zelfverzekerd door het leven gaan. Tijd voor wat extra selfcare dus.

Een gezichtsmasker aanbrengen en een avondje in bad gaan is ontzettend fijn, maar zelfs deze dingen kunnen soms niet het gewenste resultaat behalen. Wanneer jij je écht fijn wilt voelen, zijn er een aantal dingen waar jij jezelf mee kunt helpen.

Zorg voor jouw binnenkant

Hoe veel je ook smeert met crèmetjes, lotions of andere dingen; de binnenkant blijft het belangrijkst. Zodra jij gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt dan zul je dit gelijk merken aan jouw mentale gezondheid. Zoals men wel eens zegt: je bent wat je eet. Wanneer jij een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon hebt, zal dit voor wonderen zorgen. Het zorgt voor extra energie, een gezond geheugen en nog veel meer. Denk dus bij elke hap die jij neemt na over jouw gezondheid. Natuurlijk is het ook belangrijk dat jij vreugde ervaart van eten, een snack hier en daar kan dus geen kwaad. Zolang jij alle vitamines binnenkrijgt zul jij je in ieder geval een stuk beter voelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cartia Mallan (@cartiamallan) op

Leg jouw telefoon weg

Het hoort nou eenmaal bij het huidige leven, onze smartphone. Het zorgt ervoor dat we in contact blijven met de mensen om ons heen en we alles kunnen delen. Dat is natuurlijk een fijne bezigheid maar toch is het voor velen een verslaving geworden. Veel mensen denken zelfs niet zonder een telefoon meer te kunnen en worden gestrest als zij denken aan een dag zonder het apparaat. Dit is niet heel erg gezond, het kan leiden tot FOMO - fear of missing out - en zorgt ervoor dat jij geen enkel moment rust hebt. Je hebt altijd het gevoel dat er iets op jou wacht en dat jij iets moet bekijken. Leg daarom eens jouw telefoon een aantal uur weg en doe daarvoor iets anders, zoals het lezen van een goed boek. Wanneer jij geen controle meer wilt hebben over jouw telefoon is dat een goed teken. 

Laat werk voor wat het is

Het beantwoorden van mailtjes in jouw bed voordat je gaat slapen of het denken aan jouw bezigheden tijdens je lunchpauze: het zorgt allemaal onbewust voor een gestrest gevoel. Laat deze dingen daarom even voor wat ze zijn en geniet op een rustig moment van de rust die er is, zonder dat gedachten over werk jouw kalmte beïnvloeden. 

Home work-out

Veel mensen denken dat sporten zorgt voor vermoeidheid, wat juist het omgekeerde is. Door veel te blijven bewegen, krijgt jouw lichaam meer energie en ben jij eventjes helemaal gefocust op het behalen van jouw doel. Zodra jij thuis aan het sporten bent, zul je merken dat je achteraf een ontzettend goed gevoel krijgt. Dit komt door het stofje endorfine. Deze stof is rustgevend en vermindert sombere gevoelens. Eén keer per dag een fijne work-out kan dus zeker geen kwaad.

Een goed boek

Boeken lezen kan meer voor je doen dan je misschien denkt. Ze zorgen voor rust en geven jou het gevoel dat jij je even helemaal ergens anders waant. Natuurlijk zijn er ook tal van selfcare boeken die jou helpen bij het vinden van jouw 'echte ik'. Deze dragen enorm bij aan jouw zelfbeeld, wat zorgt voor een ontspannen gevoel van binnen. Ook geven zij jou volop inspiratie. Probeer dus eens voor het slapen een boek te pakken in plaats van jouw telefoon. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top