Gezichtsverzorging

Dit soort gezichtsmasker past het beste bij jouw huidtype

Dit soort gezichtsmasker past het beste bij jouw huidtype

Eens in de week je huid verwennen met een gezichtsmaskertje, kan jouw velletje tot rust te laten komen. Niet alleen is het heerlijk om uitdroging te voorkomen, maar ook is het fijn om alle stress te verhelpen. Let er wel op dat jouw huid niet op ieder maskertje op dezelfde manier zal reageren. Afhankelijk van jouw huidtype is het belangrijk om te weten wat persoonlijk goed voor je werkt en welke verzorging het nodig heeft.

Nu er meer manieren zijn ontwikkeld om verschillende maskertjes aan te brengen, is het goed om te weten welke bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan een peel-off, modder- of gelmaskertje.

Wil jij weten welke gezichtsmaskers het beste werken voor jouw huidtype Hieronder hebben wij de vijf meest voorkomende varianten voor jou verzameld en vertellen je meer hierover. 

Crèmemaskers

Maskertjes op crèmebasis zijn voornamelijk goed voor mensen met een normale tot droge huid. Deze zorgen voor optimale hydratie en voor het verzachten van je velletje. Daarnaast maken ze jouw huid gezonder, voller en gladder. Heb je geen idee welke ingrediënten belangrijk zijn bij het gebruik van deze crème? Zoek dan vooral naar AHA’s, BHA’s, etherische oliën en natuurlijke boters. Dit is erg belangrijk wanneer deze maskertjes geen deel uitmaken van jouw huidverzorgingsroutine.

Kleimaskers

Wanneer je een vette of acnegevoelige huid hebt dan worden kleimaskertjes aangeraden. Deze zorgen er namelijk voor dat het oliepeil in evenwicht wordt gehouden. Daarnaast verzorgen kleimaskers jouw velletje door het vuil van het huidoppervlak te verwijderen en verwijderen ze mee-eters. Dit zorgt ervoor dat jouw huidje weer stevig wordt en jij je mooie en natuurlijke glow terugkrijgt. Qua ingrediënten is het belangrijk om een maskertje te kiezen die melkzuur en citroenzuur bevatten.

Gelmaskers

Gelmaskers zijn vooral belangrijk voor mensen met een vochtarme of gevoelige huid. Deze maskertjes zijn namelijk zacht en licht van gewicht én worden snel opgenomen in het oppervlak. Ingrediënten die vaak te vinden zijn in deze substantie zijn komkommer, munt en groene thee. Dit zorgt niet alleen voor een gekalmeerde huid, maar ook voor een strakker en gehydrateerd velletje.

Exfoliërende maskers

Langzaam maar zeker zal de huid zich vernieuwe door dode huidcellen te verliezen. De één kiest ervoor om eens in de twee weken zijn of haar gezicht te scrubben, terwijl de ander dit aan moeder natuur overlaat. Af en toe een maskertje gebruiken om de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen is zeker géén slecht idee. Doe dit echter niet te vaak, want dan beschadig je het beschermlaagje op je huid. Exfoliërende maskers, zijn maskertjes die deze dode huidcellen weghalen. Wanneer deze glycolzuur, melkzuur of papaja- en ananasfruitenzymen bevatten, kan dit verzorgingsproduct op de juiste manier exfoliëren en jouw velletje herstellen en verzachten. In principe is dit maskertje voor ieder huidtype te gebruiken, maar de mensen met een gevoelige huid, kunnen het beste voor een variant kiezen die minder heftig is.

Thermische maskers

Deze zelfopwarmende maskertjes kunnen wonderen verrichten op een rijpe en oudere huid. De ingrediënten die hierin zitten, genereren warmte wanneer deze worden blootgesteld aan lucht of water. Dit zorgt voor een diep en reinigend effect, waardoor de poriën worden ontstopt en de bloedcirculatie verbetert. Niet alleen is dit maskertje handig voor mensen met een wat oudere huid, maar daarnaast zijn ze ook heerlijk om te gebruiken tijdens de winter! Je velletje warmt ervan op en het werkt erg ontspannend! Een ware aanrader dus.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top