Gezichtsverzorging

Zijn neusstrips nou wel of niet slecht voor je huid?

Zijn neusstrips nou wel of niet slecht voor je huid?

We hebben er allemaal ooit wel eentje gebruikt: een neusstrip. Dit skincare product is bedoeld om vuil te verwijderen uit de poriën op je neus. Hiermee verwijder en voorkom je mee-eters en puistjes. Maar over dit product is nogal wat discussie, want is het nou wel of niet schadelijk voor je huid? Wij zoeken het uit.

Hoe werken neusstrips?

Je hebt op social media vast weleens video's voorbij zien komen van mensen die neusstrips verwijderen. Hierbij krijg je vervolgens te zien hoeveel vuil de strip wel niet van de huid heeft gehaald. Het ziet er erg satisfying uit. Neusstrips plak je op de huid en wanneer je deze verwijdert, trek je het vuil uit je poriën mee. Vuil in de poriën dat in aanraking komt met zuurstof wordt een mee-eter. Deze mee-eters worden door de strip verwijderd. Maar over of dit echt goed werkt, zijn de meningen verdeeld. Zo zouden veel neusstrips niet sterk genoeg zijn om daadwerkelijk het vuil mee te trekken. Daarnaast zouden neusstrips geen goede langetermijnoplossing zijn op de poriën schoon te houden. Zodra je het vuil hebt verwijderd, komt het gewoon weer terug. Het probleem wordt hiermee aangepakt door het gevolg te verhelpen, maar niet door de oorzaak aan te pakken.

Zijn neusstrips veilig?

Als jij fan bent van neusstrips en ze vaak gebruikt, kun je je afvragen of ze veilig zijn in gebruik. Want we snappen het helemaal als jij dol bent op het satisfying effect, ook als ze voor je huid niet altijd even effectief zijn. Ons advies: gebruik ze op eigen risico.

Neusstrips kunnen irriterend zijn voor de gevoelige huid. Dit komt doordat veel neusstrips alcohol of andere irriterende ingrediënten bevatten. Voor de gevoelige huid raden we daarom aan om de strips te laten liggen. Wat daarnaast ook handig is om te weten, is dat je poriën niet openen en sluiten. Ze blijven van zichzelf altijd hetzelfde formaat. Ze schoonhouden is belangrijk, maar het zal er niet voor zorgen dat ze kleiner worden. Vuil uit je poriën trekken met een neusstrip kan ze juist vergroten. Ze kunnen dus wel degelijk schade aanrichten aan je huid. Wees dus in ieder geval altijd voorzichtig met het gebruik van neusstrips.

Wat zijn de alternatieven?

Zie je nu toch maar af van de neusstrip? Dit is hoe jij alsnog je poriën schoon kunt houden. Begin ten eerste je routine altijd met een grondige reiniging. Reinig bij voorkeur twee keer, om ervoor te zorgen dat je al het vuil hebt verwijderd. Wij zijn fan van de cleansers van CeraVe. Exfolieer ook regelmatig om te voorkomen dat dode huidcellen zich opbouwen op de huid. De BHA vloeibare exfoliant van Paula's Choice is een van de beste producten op de markt om dit mee te doen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om retinol te gaan gebruiken. Dit helpt jouw poriën omdat het voorkomt dat ze verstopt raken. Dit voorkomt ook het krijgen van puistjes. Wij raden de retinol van The Inkey List aan.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top