Interior

Vintage IKEA woonaccessoires zijn trending en jij kan ze hier bemachtigen!

Vintage IKEA woonaccessoires zijn trending en jij kan ze hier bemachtigen!

IKEA bestaat al bijna 80 jaar en heeft in deze tijd veel pareltjes op de markt gebracht. De Zweedse bedrijf is bij iedereen van ons bekend en het merk staat bij de meesten van ons in huis. Combineer dit met de liefde voor het bemachtigen van vintage interieur schatten, en het resultaat is een grote vraag naar IKEA woonaccessoires en meubels van back in the days

Dé Skojig paddenstoelenlamp met wolkjes is het meest gewild op dit moment. Gelukkig bestaat er zoiets als een marktplaats voor (bijna) de hele wereld: Etsy. Op dit platform kan jij de populaire retro IKEA lampen, vazen en Memphis style items vinden. Dit zijn dé items en collecties die jij wilt hebben als je gek bent op een funky interieur.

IKEA Skojig lampen

De IKEA Skojig lampen waren ooit verkrijgbaar bij de kinderafdeling. Zowel de muur-, tafel- en plafondlamp varianten zijn  verkrijgbaar in groen, geel, wit en oranje. Andere trendy lichtbronnen zijn de Lykta en de Gavik.

Vintage cloud mushroom lamp Ikea

IKEA jaren '80 Memphis Style

Het Zweedse bedrijf wordt al jarenlang geïnspireerd door designers en dat is terug te zien in hun ontwerpen. In de jaren '80 was de Memphis Design groep een hit en dit heeft IKEA vertaald in fantastische woonaccessoires. De originele Memphis pieces zijn op dit moment erg in trek bij interieur verzamelaars.

Ikea Memphis Milano tafellamp model B9409

IKEA kronkel vaasjes

De vintage golvende vaasjes zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en staan super leuk bij een funky interieur.

Golvende Ikea vaas

IKEA Trådig

IKEA maakt vaak speciale collecties met bekende designers. De Trådig collectie was ontworpen met Ehlen Johansson en bestaat uit kandelaren, fruitmanden en andere accessoires van gelakt staal.

Ikea vintage retro kandelaar Trådig Ehlen Johansson

IKEA Flabb

Het item dat mij doet denken aan mijn jeugd, is de Led-wandlamp in de vorm van een rood hart (nu verkrijgbaar in roze). De bijzondere Flabb lamp uit de jaren '90 is ook verkrijgbaar op Etsy!

Ikea Flabb lamp

IKEA Museum: oude catalogussen

Wist je dat alle oude catalogussen van IKEA online te vinden zijn? Vintage interieur inspiratie kan je hier opdoen!

Beeld: Etsy
Deel dit artikel
Back to top