Interior

De jaren '80 maken een comeback in je interieur + even wat inspiratie

De jaren '80 maken een comeback in je interieur + even wat inspiratie

Funky, speels en excentriek is de beste manier om deze interieurstijl te omschrijven. Het is allesbehalve basic en het is een comeback aan het maken. We hebben het over Memphis Design waarvan gedurfde kleuren, out of the box ontwerpen en monochrome rasterpatronen een aantal kenmerken zijn. You either love it or you hate it.

Het is een postmoderne stijl uit de jaren '80 die ontstaan is vanuit de Memphis Design groep. Deze groep bestond uit een aantal interieurontwerpers en architecten die het niet eens waren met de minimalistische trends en strakke moderne lijnen van toen. Als je om je heen kijkt (bijvoorbeeld op Instagram) merk je dat deze trend terug is van weggeweest en zijn onder andere interieurmerken, influencers en het kledingmerk Ganni fan!

Heb je er nog geen beeld bij? Denk dan aan het interieur van (de originele) Saved By The Bell series of scroll verder!

 

Andere kenmerken van deze stijl zijn geometrische vormen, kleurrijke terrazzo's, scherpe zigzaglijnen, veel spikkels en stippen. Een Memphis interieur heeft een chaotische esthetiek, waarbij contrasterende zwarte en witte strepen en heldere neon en pastelkleuren elkaar aanvullen.

De showroom keuken van Ganni en het interieur de nieuwe winkel in Londen, bewijzen de terugkomst van deze trend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni)

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top