Fashion

Kleding opruimen? Dit is wat je met de twijfel-items kan doen

Kleding opruimen? Dit is wat je met de twijfel-items kan doen

Vooral nu we allemaal veel binnen zitten, kan je sommige langverwachte klusjes steeds minder makkelijk omzeilen. De zomer komt weer dichterbij en dat betekent dat dit een perfect moment is om je kledingkast eens even goed onder de loep te nemen.

Maar, wat doe je vervolgens met de items die eigenlijk nog best leuk zijn en ook geen gaten of vlekken hebben? Op het moment raden kledinginzameling programma’s het af om kleding in de textiel bakken te gooien. Daarom zetten wij een paar alternatieve opties voor je op een rij!

1. Probeer nieuwe combinaties

Je hoort deze optie vast al te vaak, maar wij mensen zijn vaker dol op gewoontes dan we misschien denken. We zijn gewend om een bepaald shirt met een jeans te combineren en zijn op den duur uitgekeken op deze set. Probeer het shirt daarom onder een blouse of pak er een rokje bij en kijk welke opties er nog meer mogelijk zijn.

2. Knip je truien en shirts af

Zonde? Niet als je het ons vraagt. Als je uitgekeken bent op iets kan je het altijd nog proberen een andere look te geven. Een hoodie afknippen tot een cropped trui of een lang shirt tot een normaal shirt transformeren kan je echt doen verbazen.

3. Tie dye

Je kent deze trend vast nog wel van een aantal jaren geleden, maar op het moment is het helemaal een comeback aan het maken. Plain shirts kunnen met bleek, water en wat geduld worden omgetoverd tot echte fashion items. Vooral nu lijkt dit ons een leuk projectje om aan te pakken!

4. Verkoop de items

Jazeker, ook wij kunnen niet altijd de moed vinden om kleding te verkopen. Maar, het lijkt vaak veel meer moeite dan dat het eigenlijk is. Je hebt op het moment verschillende apps die je gemakkelijk kleding laten verkopen. Vooral wat bekendere merken en on trend items zijn populair en voor je het weet zijn ze verkocht!

5. Ruil kleding met je vrienden

Items die voor jou onderhand allang niet meer interessant zijn, kunnen voor je vrienden weer helemaal als nieuw aanvoelen. Zo komt het toch nog goed terecht. Gaat misschien nu wat moeilijker om door de kleding van je vrienden te kijken, maar met Facetime kom je gelukkig al een heel eind.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top