Health

Hoe dansen je mentale gezondheid verbetert

Hoe dansen je mentale gezondheid verbetert

Er zijn vele redenen waarom dansen goed kan zijn voor je mentale gezondheid. De eerste reden is dat het een vorm van beweging is. Van beweging is geweten dat het vele voordelen heeft voor ons verstand en lichaam, zoals moeheid en stress verminderen, en niveaus van bezorgdheid. Dansen is ook een goede vorm van ontspanning om jezelf uit te drukken. Wanneer je je niet op je best voelt, kan dansen helpen om je gelukkiger en optimistischer te voelen. Het kan ook helpen om je volledige humeur te verlichten. Dansen is een socialisatietool die helpt bij sociale verbondenheid met de mensen in onze respectievelijke omgeving. Tijd spenderen met anderen kan helpen om stress levels te verminderen en optimistische gevoelens bevorderen. Dansen met vrienden en familie is ook leuk om samen tijd te spenderen en herinneringen te creëren. 

Welk bewijs is er dat dansen de mentale gezondheid beïnvloedt?

Van dansen wordt lang gedacht dat het op één of andere manier een invloed heeft op onze mentale gezondheid. Dansers maken zich meer zorgen dan gewone mensen. Dit kan hen blootstellen aan hogere kansen van depressie of angsten dan iemand die niet in aanraking komt met zijn of haar emoties. Alhoewel, dansen is een energetische middel om eerder met deze emoties om te gaan in plaats van je ervoor te verbergen of eraan toe te geven. Dansen verhoogt ons humeur, verhoogt het vitaliteitsniveau, en laat gelukkige hormonen uit, waarvan mensen meer zelfvertrouwen krijgen over hun capaciteiten en wie ze zijn. 

Kan dansen je gelukkig maken?

Het is bewezen geweest dat dansen een positieve impact heeft op mensen die lijden aan angsten en depressie. In een onderzoek werd ontdekt dat dansen voor 25 minuten de symptomen van depressie voor 47% vermindert, terwijl actief dansen voor 45 minuten angstsymptomen met 57% verminderen. Andere onderzoeken en statistieken hebben ontdekt dat dansen cortisol levels kan verminderen, een hormoon dat losgelaten wordt wanneer je gestresseerd bent. Dansen is een geweldig alternatief om iemand zijn humeur, en de positieve invloeden van dansen zijn er niet gewoon om ons gelukkig te maken. Mensen die dansen hebben meer kans om zich niet alleen te voelen; ze worden avontuurlijker en bewuster van hun omgeving. Het belangrijkste, ze leren meer over de fijne kneepjes van sociale verbondenheid dan degene die niet dansen. 

Hoe dansen je mentale welbevinden kan verbeteren

Naast therapie, zijn er andere activiteiten waarin we onze fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren, en dansen is het beste idee. In een lijst onderaan zijn er meerdere manieren hoe dansen onze mentale gezondheid en welbevinden drastisch kan verbeteren. Voor dat je de lijst leest, kijk hoe je jezelf gelukkig kan maken door online blackjack te spelen. 

Bron afbeelding: Pixabay

Verminder stress en angsten: Wanneer we dansen, verlossen we endorfine en andere gelukkige hormonen in ons lichaam. Dit kan helpen om stress levels te verminderen. Dansen kan een geweldige manier zijn om je humeur te verlichten. Het is een leuk en sociaal ding om te doen, waarvan je gelukkiger en positiever kan worden. 

Verhoog zelfvertrouwen: Dansen is een geweldige zelfvertrouwen booster voor mensen die oncomfortabel zijn in hun huid. Het is een geweldige manier om jezelf uit te drukken en je capaciteiten te openen aan de wereld. 

Verhoog je hersenfunctie: Onderzoek heeft aangetoond dat dansen je hersenfunctie over tijd kan verbeteren. Het helpt ook om het verstand actief en gezond te houden. 

Help je hart: Dancing is a great form of exercise that can help increase our cardiovascular health and reduce the risk of diseases like obesity and high blood pressure. Dansen is een geweldige vorm van beweging dat kan helpen om onze cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en het risico van cardiovasculaire ziektes zoals obesitas en hoge bloeddruk te verminderen.

Verminder pijn en stijfheid: Mensen die problemen hebben met intense pijn kunnen dansen gebruiken als een geweldige vorm van beweging omdat het pijn vermindert in ons lichaam. 

Verbeter de slaapkwaliteit: Na een lange en stresserende dag op het werk in het leven, is dansen een instrumentale manier om je te kalmeren; het kan onze slaaptijd verbeteren en ons kalmer maken na rust. 

Deel dit artikel
Back to top