Beauty

Op zoek naar tattoo inspiratie? 7x sierlijke tatoeages

Op zoek naar tattoo inspiratie? 7x sierlijke tatoeages

Of het nou je eerste tattoo is, of je twintigste. Soms weet je gewoon zeker dat je een tattoo wil maar je kan gewoon niet bepalen wat je precies wil laten zetten. Als je niet houdt van grote, opvallende tattoos, kun je gaan voor een sierlijk design. Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor je volgende tattoo? Dit zijn zeven sierlijke tatoeages om te overwegen.

1. Sterrenbeelden

Als je van astrologie houdt, is het zetten van een astrologie gerelateerde tattoo een erg leuk idee. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je het symbool van jouw sterrenbeeld laten zetten. Maar je kunt ook gaan voor een wat gedetailleerdere tatoeage door het letterlijke sterrenbeeld te laten tatoeëren. Welke jij neemt hangt af van welke stijl jij het mooiste vindt: ga je liever voor klein en simpel of gedetailleerd en sierlijk?

2. Bloemen

Tatoeages van bloemen zijn ontzettend populair en dat verbaast ons niks. Bloemen kunnen een hoop betekenis met zich meedragen voor iemand. Daarnaast hebben veel bloemen ook een unieke betekenis. Zo staan zonnebloemen voor positiviteit, de lotus staat voor kalmte en rozen staan uiteraard voor romantiek. Je kunt bloemen op een erg gedetailleerde manier laten zetten, of juist op een simpele maar effectieve manier. De keuze is reuze.

3. Een woord of kort zinnetje

Sommige woorden dragen een diepe betekenis met zich mee. Denk aan quotes uit films of series, songteksten of spreuken die je raken. Je kunt met deze tattoos eigenlijk alles wel kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om een woord of zin te laten zetten in een andere taal, bijvoorbeeld Engels, Frans of Italiaans. Zorg er dan alleen wel voor dat je zeker weet dat de vertaling klopt!

4. Bij

Bijen zijn ontzettend schattig en dienen ook als een perfecte sierlijke tatoeage. Deze is ook erg leuk om te combineren met een bloemen tattoo. De bij heeft geen algemene betekenis als tatoeage, dus kun je er je eigen betekenis aan geven. Wel staat de bij symbool voor het belang van het behoud van onze planeet. Dit maak het een leuke tattoo voor ieder die zich bezighoudt met duurzaamheid en het klimaat.

5. Zon/maan

De zon en de maan zijn ideale sierlijke tattoos voor astrologie lovers. Maar ook als je geen connectie hebt met de sterren, zijn het erg leuke tattoos. Je kunt ze erg klein en simpel maken, maar ook een sierlijk design geven dat direct opvalt. Je kunt de tattoos ook met elkaar combineren of gebruiken als matchende tatoeage met je bestie.

6. Vlinder

Vlinder tattoos zijn erg populair. Ze staan voor metamorfose en transformatie. Daarnaast staan ze ook voor vrijheid. Net als met veel andere tattoos op deze lijst, kun je deze tattoo zo simpel of uitgebreid maken als je wil. 

7.Getallen/jaartallen

Eerder hadden we het al over woorden die een diepe betekenis kunnen hebben in jouw leven. Maar dit kan natuurlijk ook het geval zijn met getallen. Denk aan een tattoo van jouw geboortejaar of een angel number dat veel voor je betekent. Je kunt ook je geluksgetal op je lichaam laten zetten. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top