Lifestyle

Deze self-care activiteit moet jij proberen op basis van je sterrenbeeld

Deze self-care activiteit moet jij proberen op basis van je sterrenbeeld

Voor iedereen is het goed om regelmatig even wat tijd voor zichzelf te hebben. Heb je even geen idee hoe jouw self-care momentje eruit moet zien? Aan de hand van je sterrenbeeld weet je meer over je karakter en hoe je tot rust kunt komen. Hieronder vind je jouw self-care momentje die past bij je sterrenbeeld. 

Ram (21 maart tot 19 april) - Ga naar buiten

Als Ram ben jij dol op een avontuur, daarom kom jij ook helemaal tot rust tijdens een actieve bezigheid. Ga daarom lekker naar buiten om een frisse neus te halen en even je hoofd leeg te maken. Je kunt natuurlijk ook een rondje gaan hardlopen als je wat meer energie hebt.

Stier ( 20 april tot 20 mei) - Verwen jezelf met luxe

Als Stier werk jij altijd erg hard, je mag jezelf daarom best wel eens verwennen met wat luxe. Neem bijvoorbeeld een lekker bad met een fijne bath bomb. Of gun jezelf een heerlijke spadag en laat je nagels doen, of doe deze juist zelf. Zo kom jij even helemaal tot rust.

Tweelingen (21 mei tot 20 juni) - Leer iets nieuws

Als Tweeling vind jij het maar al te leuk om bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Je kan dan ook goed tot rust komen door je hersenen te gebruiken. Kijk bijvoorbeeld een interessante documentaire of lees een boek over iets wat je altijd al hebt willen weten.  Je kunt natuurlijk ook altijd een nieuwe taal leren.

Kreeft (21 juni tot 22 juli) - Schrijf je gedachten op

Als Kreeft ben jij heel gevoelig, waardoor je vaak veel aan je hoofd hebt. Het is daarom goed om soms al je gedachten even in goede banen te leiden en deze op te schrijven. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe je dit doet, bijvoorbeeld met behulp van een journal. Hierdoor zal je hoofd even wat meer rust hebben.

Leeuw (23 juli tot 22 augustus) - Ga iets maken

Als leeuw ben jij super creatief en je knutselt dan ook graag dingen in elkaar. Zoek een leuke DIY video op YouTube en ga dat lekker maken. Zo kun jij je creativiteit kwijt en kom je tegelijkertijd even helemaal tot rust, want ook jij hebt dat nodig.

Maagd (23 augustus tot 22 september) - Ruim het huis op

Als Maagd ben je erg perfectionistisch en houd je van een opgeruimde omgeving, het brengt jou dan ook veel rust om op te ruimen en dingen opnieuw in te delen. Ga een keer voor een goede schoonmaak van het huis en je zult merken dat de rust in je huis ook effect heeft op jezelf. 

Weegschaal (23 september tot 22 oktober) - Yoga

Als Weegschaal hou je van balans en structuur, maar ook vang je veel energie op van mensen wat een hoop stress met zich meebrengt. Als momentje voor jezelf kun je heel goed wat yoga gaan doen. Dit zal zorgen voor minder stress en je hebt tegelijkertijd een zenmomentje voor jezelf.

Schorpioen (23 oktober tot 21 november) - Verzorg jezelf

Als Schorpioen heb je sterke emoties die je niet graag aan anderen laat zien. Het is daarom goed om regelmatig even wat tijd voor jezelf te nemen om jezelf niet over te laten lopen. Pak er wat gezichtsverzorging en een lekkere bodylotion bij, zo verzorg jij je huid en daarbij ook jezelf eens goed.

Boogschutter (22 november tot 21 december) - Zoek een nieuwe hobby

Als Boogschutter voel jij je op je best als je iets kunt doen wat je echt leuk vindt. Ga daarom op zoek naar een nieuwe hobby waar jij al je passie in kwijt kunt. Zo kun jij je momentjes voor jezelf doorbrengen met je nieuwe hobby. 

Steenbok (22 december tot 19 januari) - Ruim je telefoon op

Als Steenbok ben jij de grootste schoonmaker van allemaal, je komt hierbij dan ook helemaal tot rust. Waarschijnlijk is daarom alles in huis al spik en span, ruim daarom een keer je telefoon op. Grote kans dat er heel veel apps op staan die je nooit gebruikt, of sorteer een keer al je foto's en verwijder de beelden die je niks vindt. 

Waterman (20 januari tot 19 februari) - Haal geld op voor het goede doel

Als Waterman geef jij heel veel om anderen, je doet er dan ook alles aan om mensen te kunnen helpen. Het goede gevoel dat jij hiervan krijgt, kun je gebruiken om een project te starten en geld op te halen voor het goede doel. Dit geeft jou gegarandeerd een voldaan gevoel en is het ultieme momentje voor jezelf.

Vissen (20 februari tot 20 maart) - Ga iets tekenen

Als Vis heb jij een hele creatieve kant en in het maken van dingen kun jij je emoties dan ook goed kwijt. Het is leuk om iets nieuws te proberen, ga daarom iets tekenen. Er zijn genoeg voorbeelden en tutorials op internet te vinden, maar je kunt natuurlijk ook je fantasie de vrije loop geven. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top