Haarverzorging

Zo maak je de perfecte messy bun

Zo maak je de perfecte messy bun

Op sommige dagen wil je niet te veel doen aan je haar. Dan draag je het liefst gewoon een knot op je hoofd. Vooral de rommelige knot staat erg leuk en is zelfs een goed kapsel voor werk. Alleen hoe krijg je de perfecte messy bun, die net niet té rommelig oogt?

Rommelige knot: hoe doe je dat?

De rommelige knot kan eigenlijk altijd. Het is een zeer tijdloos kapsel, die je ook draagt bij verschillende gelegenheden. Zo kan je thuis een messy bun dragen tijdens een relaxdagje, maar is de messy bun zeker ook geschikt voor naar kantoor. Als je het goed doet, dan ziet de knot er niet zo rommelig uit als je denkt. Alleen hoe doe je het goed? Gelukkig delen mensen graag hun hacks voor de perfecte messy bun.

Perfecte messy bun

Zo heeft TikTokker Jasmin een simpele tutorial voor een mooie, maar rommelige knot. Allereerst begin je met een paardenstaart. Laat daarbij gerust wat plukjes los aan de voorkant. Vervolgens splits je de paardenstaart in tweeën en maak je hier een knoop in. Trek dit aan en draai de plukken rond je knot. Doe er nu nog een elastiek omheen, waardoor eigenlijk al een rommelige knot ontstaat. Schuif nu de losse plukjes vast met haarspeldjes en krul eventueel nog wat andere plukjes met een krultang. Et voilà!

@jasmin.hoppe This bun technique makes it so easy to create the perfect messy bun💗 #hairstyle #hairtok #hairtutorial #messybun #bun #girlssupportgirls #girlsbelike ♬ Leave (Get Out) - JoJo

Messy bun met krullend haar

De vorige tutorial voor een messy bun was erg simpel, maar misschien minder makkelijk voor mensen met krullend haar. Gelukkig wordt op social media ook aan deze mensen gedacht! Zo heeft TikTokker en krullenbol Sophie een hele fijne hack, waardoor je een goede, rommelige knot krijgt. Verdeel je haar allereerst in tweeën en maak een knotje van het bovenste gedeelte van je haar. Trek het goed strak tot een mooie knot en haal vervolgens het onderste haar eroverheen. Deze losse haren maak je vast aan de knot met een elastiekje. Nu houd je als het goed is losse plukken over. Maak deze aan de voorkant vast met een haarspeldje. Voor de finishing touch kun je nog wat olie in de twee losse plukjes aan de voorkant doen. En tada, je bent ready to go!

@sophiemariecurly My fav way to do a curly messy bun! #hairtok #curls #messybun ♬ When I Ride - Ashley Mehta
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top