Interior

Dit zijn de leukste manieren om je boeken op te bergen in huis

Dit zijn de leukste manieren om je boeken op te bergen in huis

Ben jij een enorme boekenwurm? Dan heb jij waarschijnlijk een grote boekencollectie. Je kunt deze op boekenplankjes zetten of in een boekenkast. Maar als jouw collectie zelfs deze opties te buiten gaat, of als je jouw boeken onderdeel wil maken van je interieur, kun je dit ook op een creatievere manier aanpakken. Dit zijn de leukste manieren om je boeken op te bergen in huis.

Onder een bankje

Heb jij een bankje in je huis staan waar veel ruimte onder zit? Dit kun je mooi gebruiken voor je boeken. Dit werkt vooral goed voor grotere boeken. Je kunt ze verticaal neerzetten of horizontale stapels maken. Vul de hele ruimte op, dus van links tot rechts en van boven tot beneden. Dit is perfect voor iedereen die een grote boekencollectie heeft, want je kunt hier erg veel boeken in kwijt. Daarnaast raak je hierdoor geen extra opbergruimte kwijt en staat je boekencollectie niet in de weg. Wel ziet het er erg leuk uit en kun je makkelijk bij al je boeken.

Op een ladder

Als je een laddertje in je interieur hebt staan, kun je deze mooi gebruiken voor je boeken. Je kunt een boek over de treden van de ladder heen hangen, met de rug van het boek naar boven. Dit werkt het beste met boeken met een harde cover. Een leuke manier om dit als decoratie te gebruiken, is bijvoorbeeld door de ladder in de keuken te zetten en al je kookboeken over de ladder te hangen. Als je dit geen fijne manier vindt om je boeken tentoon te stellen, kun je ook investeren in een ladderkastje om jouw boeken op te zetten. Hier kun je meer boeken op kwijt en het staat leuk in iedere kamer.

relaxdays ladderrek bamboe - rek 4 planken - wandrek - houten rek - bruin - €74,95

Zet ze op moeilijk te bereiken plekjes

Ieder huis heeft wel een paar plekjes waar je spulletjes neer kan zetten, maar waar je niet erg makkelijk bijkomt. Denk aan hoge riggeltjes of vensterbanken. Dit zijn perfecte plekken om boeken neer te zetten. Maak hier opbergplekken van voor boeken die je al gelezen hebt. Op deze manier maak je het niet moeilijk voor jezelf om bij nieuwe boeken te komen, wat ervoor kan zorgen dat je ze helemaal niet meer gaat lezen. Door gelezen boeken op deze plekjes te leggen, liggen ze je niet meer in de weg en zie je langzamerhand je collectie van gelezen boeken groeien.

Maak stapels

Als je lege hoekjes in je huis hebt, kun je hier je boeken in kwijt. Maak stapels van je boeken die dienen als decor. Zorg ervoor dat je stapels stabiel zijn en maak ze niet te hoog om omvallen te voorkomen. Je kunt deze stapels het beste neerzetten op plekken waar het rustig is in huis. Heb je kleine kinderen? Dan is deze methode misschien niet heel handig. Wat je wel kunt doen, is andere lege plekjes in huis opvullen met boeken. Denk bijvoorbeeld aan riggeltjes, vensterbanken en als je een openhaard hebt die niet in gebruik is, kun je hier ook een hoop in kwijt. Op deze manier maak je van je boekencollectie een onderdeel van je decor.

Gebruik zwevende boekenplankjes

Een boekenplankje ophangen is een voor de hand liggende optie, maar je kunt er ook een creatieve draai aan geven. Door zwevende plankjes op te hangen, lijkt het net alsof je boekenstapels in de lucht zweven. Dit geeft je een hoop opbergruimte zonder veel ruimte in beslag te nemen en het ziet er heel tof uit. Dit is ook erg leuk voor kinderkamers!

2X Zwevende Boekenplank - Onzichtbare Wandplank Voor Boeken - Verborgen Boekensteun Wand Plank Zwevend - €24,95
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top